Fullt tastatur til iPhone

Fullt tastatur til iPhone

Nå kan du legge igjen den bærbare hjemme - iPhone med stort tastatur overtar.

En iPhone har like mye regnekraft som en liten datamaskin hadde for ikke så veldig mange år siden. Så i prinsippet kan den brukes til mye av det samme som man er vant til å bruke en fullverdig PC til.

Stort tastatur

En liten hindring for noen har vært mangelen på stort tastatur - kanskje i større grad enn en større skjerm. Så dersom du kan klare deg med telefonens lille, men meget gode skjerm, så kommer det snart et fullt tastatur på markedet som kan kobles til mobilen.

Tidligere var denne gleden forbeholdt jail break-entusiastene som hacket sammen en bluetooth-forbindelse. Nå derimot kommer iType fra firmaet ION. Vi snakker om et fullverdig tastatur i stor størrelse som til og med har funksjonstaster. Tastaturet skal kunne brukes både til iPhone og iPod touch.

Kun egen app

Den eneste begrensningen så langt er det faktum at tastaturet kun kan brukes i en egen iPhone-tekstbehandler som medfølger gratis - men altså ikke i en hvilken som helst iPhone-app. Kanskje det blir en endring på det etter hvert?

iType fungerer nærmest som en egen iPhone-dock. Med en iPhone koblet til blir størrelsen nesten halvparten av en vanlig bærbar pc. Hva slags strømkilde og -behov enheten har er uvisst, men det kan virke som om det er tilkobling for ekstern strøm. Norske taster må man trolig vente lenge på.

Prisen er rundt regnet en tusenlapp, med tilgjengelighet i andre kvartal 2010 - om alt går etter planen. Du kan lese mer om iType her .

Les om:

Komponenter