Gamerne foretrekker fortsatt XP

Gamerne foretrekker fortsatt XP

Ny statistikk fra spillutvikleren Valve vise at spillinteresserte fortsatt tviholder på Windows XP.

Spillselskapet Valve, som blant annet står bak storspill som Half Life 2 og Counterstrike, gir ut månedlige oppdateringer basert på informasjon hentet inne fra brukere av spilltjenesten Steam. Steam er Valves nettbaserte spillbutikk og nettjeneste.

Statistikken for november viser blant annet at spillerne fortsatt foretrekker Windows XP. Hele 68 prosent av brukerne av Steam tviholder på det etter hvert aldrende operativsystemet. Rundt 30 prosent av brukerne har gått over til Windows Vista, mens de siste par prosentene er fordelt på andre operativsystemer.

Valves oversikt gir også annen spennende innsikt i spill-pc-enes verden. Det avsløres blant annet at hele 64 prosent av Steam-brukerne har en pc utstyrt med Nvidia-basert grafikkort, mens 27 prosent har valgt å satse på grafikkort fra AMD/ATI. At kun to prosent av brukerne spiller på en pc utstyrt med grafikkbrikke fra Intel er kanskje ikke så overraskende. Ellers viser tallene at hele 87 prosent av spillerne slår på 4x kantutjevning når de spiller.

De fleste benytter seg altså av dedikerte grafikkontrollere, om det nå er fra Nvidia eller AMD/ATI. Det er imidlertid ikke mange som har valgt å utstyre pc-en med to grafikkort, kun 1,55 prosent av de påloggede brukerne hadde en slik grafikkløsning i sin pc. Enda færre er det som har valgt å gjøre pc-en virkelig ekstrem, med en andel på kun 0,03 prosent som har en pc med fire grafikkort.

Ifølge Valves statistikk er spillernes favorittoppløsning 1 204 x 768 og 1 280 x 1 024 piksler, med 25 prosent andel hver seg. Hvorvidt dette er fordi mange fortsatt sitter med gamle 4:3-skjermer, eller om det er fordi de velger å strekke grafikken på en bredskjerm sies det ingenting om.

Ikke overraskende har Valve registrert en jevn økning i antall brukere som har pc-er utstyrt med tokjerne-prosessorer. 50 prosent av pc-ene som kobles til Steam er utstyrt med slike prosessorer, mens rundt 10 prosent har valgt å ta steget et hakk videre, til prosessorer med fire kjerner. Også på prosessorer er det en relativt skjev fordeling, med 64 prosent Intel-maskiner, og 36 prosent AMD-maskiner.

Over 50 prosent av pc-ene er utstyrt med to gigabyte minne eller mer. Samtidig er hele 15 prosent av dem utstyrt med mindre enn én gigabyte minne.

Du kan selv sjekke alle tallene her.