Gateway skal selge servere

Gateway skal selge servere

Gateway lanserer partnerprogram, servere og tjenester for det europeiske markedet.

Den Acer-eide pc-produsenten Gateway annonserte i februar at de på ny etablerer seg i Europa.

Selskapet har offisielt lansert sine første produkter for Europa - tre bærbare pc-er og to stasjonære maskiner, alle basert på Intel-prosessorer. I tillegg vil selskapet begynne å selge servere på det europeiske markedet innen utgangen av 2009, skriver nettstedet Itdistri.

- Å bygge servere er ikke et maskinvareproblem, men heller et spørsmål om å kunne tilby tilstrekkelig service og valgmuligheter. Vi foretrekker å ta den tiden vi trenger og komme med mer informasjon senere når organiasjonen er mer klar, sier Gateways produktmarkedssjef Kevin O’Donoghue til Itdistri.

På spørsmål om konkurransen med morselskapet har Gateway sagt at de vil fokusere på løsninger for smb- og mellommarkedet, mens Acer vil levere til de aller minste bedriftene og hjemmekontorer.

Lanserer partnerprogram

Selskapet har nå på plass distribusjonsavtaler med Tech Data i Norge, Sverige, Danmark, Finland og en rekke andre europeiske land. Gateway skal ha valgt Tech Data på grunnlag av god dekning bland lokale smb-forhandlere.

Ifølge Kevin O’Donoghue er planen å finne rundt 50 forhandlerpartnere i hvert av de store europeiske landene og mellom 10 og 20 forhandlere i de mindre.

- Vi vil fokusere på kvalitetsforhandlere og ønsker ikke at de skal måtte slåss med overdistribusjon, sier han.

Produsenten har også introdusert et nytt partnerprogram, Business First, som gir forhandlerne tilgang på blant annet markedsføringsverktøy og rabatter.

Gateway vil ikke kreve at forhandlere som ønsker å selge selskapets produkter må registrere seg. Ifølge O’Donoghue vil imidlertid bare registrerte partnere kunne selge verdiøkende tjenester og produkter som servere. Forhandlere må selge Gateway-produkter for minst 1 million euro for å bli registrerte partnere.

Dersom forhandlerne ønsker kan de også ta seg av av ettersalg og kundestøtte på pc-er.

Åpner for tjenester

Gateway har også annonsert sine Managed Services, en programvareløsning levert som en tjeneste som gjør det mulig for forhandlere å konfigurere, håndtere og beskytte kundenes utstyr.

Gateway Managed Services vil være tilgjengelig gjennom Gateways distributører, til å begynne med i Storbritannia etterhvert som rapporteringsfunksjonene blir oversatt til de aktuelle språkene.

Produsenten vil også lansere en partnerportal der forhandlere får tilgang på markedsførings- eller salgsverktøy og muligheten til å dele tips og ideer mellom sine respektive markeder.

- Hvis en britisk forhandler har en god idé for sitt lokale marked, hvorfor ikke dele det og prøve det ut i andre land, sier O’Donoghue.

LES OGSÅ: Nytt pc-merke til Norge

Les om: