Gateway sliter i Sverige

Gateway sliter i Sverige

Acer-eide Gateway sliter med å etablere seg i Sverige og Norden.

I vår startet pc-produsenten Gateway en offensiv i det svenske markedet. Dette skulle være første skritt inn i Norden og planen var at Danmark og Norge skulle følge etter. Så langt har verken forhandlere eller kunder vist noen stor interesse.

- Det går tregere enn jeg trodde, forteller Sverigesjefen Petter Andersson til IT24.

Den Acer-eide produsenten satser på å være et merke utelukkende i B2B-markedet. Målet var ved lanseringen å ta to prosent av dette markedet i løpet av 2009. Men allerede da mente analytikerne at det var et tøft mål.

- Det er ikke lett å starte opp i dagens forretningsklima. Dette er kanskje det tøffeste tidspunktet å gå inn i bedriftsmarkedet, sa analytiker David Larsson på IT Research i forbindelse med Sverigepremieren.

Eksklusivt for forhandlerkanalen

- Jeg trodde det skulle finnes en større interesse for et merke som verken selges i retail eller direkte til sluttkunde. Men så har også bedriftsmarkedet stupt, forteller Peter Andersson.

Hittil har Gateway bare lyktes med å etablere avtaler med et fåtall forhandlere. Målet er nå redusert fra to prosent markedsandel til å finne 30 forhandlere før året er omme.

- Vi er først og fremst på jakt etter forhandlere som tar seg av servicen selv, og det er ikke alle som har en slik funksjon i dag, forteller Peter Andersson.

Men de har ikke tenkt å kaste inn håndkleet ennå. I vår inngikk de en distribusjonsavtale med Tech Data som først nå begynner å komme ordentlig i gang.

- Det er mellomsegmentet som lokker. Med Tech Datas hjelp og vind i ryggen er håpet å gjøre forretninger der Fujitsu Siemens var gode. Der tror jeg det er åpninger i markedet, forteller Andersson.

Planene var at de allerede nå skulle ta neste skritt inn i Danmark. Det er ikke skjedd, og nå skytes lanseringsplanene fram i tid.

LES OGSÅ: Acer kjøper Gateway

LES OGSÅ: Nytt pc-merke til Norge

Les om: