Genial alt-i-ett pc

Genial alt-i-ett pc

Berlin (PCWorld.no):HP Touchsmart IQ500 redefinerer brukeropplevelsen av en stasjonær pc.

Apple har gjort det før med sin imac, men HP Touchsmart IQ500 er en alt-i-ett pc som tar brukeropplevelsen et par skritt videre.

Selv om den kjører Windows Vista er den særdeles lett å bruke gjennom en trykkfølsom lcd-skjerm på 22 tommer kombinert med spesiell programvare.

Med IQ500 kan vanlige oppgaver utføres kjappere enn normalt siden du bruker en finger til å navigere på skjermen. Du kan for eksempel bla deg gjennom samlingen av bilder, musikk og film på en svært elegant og lettvint måte.

Nå skal det sies at HP allerede i fjor forsøkte seg med en Touchsmart, men den oppdaterte IQ500 er et helt annet skue.

LES OGSÅ: Befølingsklar maskin fra HP (test)

Programvare for hendene

Gjennom å tilpasse sin egen programvare til den trykkfølsomme skjermen har HP gjort det meget enkelt å bruke hendene fremfor mus og tastatur.

HP Touchsmart IQ500 er bygget opp etter samme prinsipp som en imac, men har i tillegg trykkfølsom skjerm.

Med programmet TouchSmart Photo kan du vise frem og redigere bilder ved hjelp av enkle pekefunksjoner, med TouchSmart Video kan du gjøre det samme med hjemmevideoene. Vi lot oss rett og slett imponere av hvor brukervennlig dette er.

I tillegg leveres også en rekke andre programmer som er tilpasset fingerbruk, som nettleser, RSS-leser, kalender og notatblokk.

Velutstyrt

Som med Imac er all teknologi dyttet inn på baksiden av skjermen, uten at den maskinen blir spesielt bred av den grunn.

Den leveres med 64-bit utgaven av Vista Home Premium og har fire gigabyte minne, en Core 2 Duo-prosessor på 2 GHz og 320 GB harddisk med rotasjonshastighet på 7 200 omdreininger i minuttet.

Den har også en rekke tilkoblingsmuligheter, blant annet fem usb-kontakter, Firewire, minnekortleser, Gigabit Ethernet og en dvd-brenner med «slot-in» mating. Videre har pc-en wlan med støtte for nyeste N-standard og integrerte høyttalere som låter relativt bra.

Maskinen skuffer imidlertid litt på grafikksiden ettersom den er basert på Intels integrerte X3100-løsning og kun har 128 MB dedikert grafikkminne. Den vil med andre ord ikke være spesielt godt egnet for deg som liker å spille.

Tross svak grafikk er Touchsmart IQ500 derimot svært godt egent som en felles familieterminal, enten den står på kjøkkenet eller i stua. Den har et syltynt trådløst tastatur

Utgaven vi fikk demonstrert vil koste rett i underkant av 10 000 kroner og kommer ifølge HP til Norge tidlig i november.

Pek og klikk:Touchsmart IQ500 er suverent brukervennlig med trykkfølsom skjerm og spesialtilpassede programmer.

Les om: