Geocaching med iPhone

Geocaching med iPhone

Ta mobilen med på GPS-skattejakt.

Geocaching er en blanding av orientering og teknologisk skattejakt med GPS.

Geocaching som kan spilles ute i det fri av hele familien, og har funnet utbredelse over hele verden.

Les også: Nike sportsklokke med GPS

Tanken er å finne en liten "skatt" - en såkalt geocache. Som oftest er dette en liten beholder eller eske med en loggbok samt en rekke andre skatter. Planen er å finne skattene basert på GPS-koordinater, bilder og små hint.

En rekke slike gjemmesteder er koblet sammen til et nettverk i et eget spill, som gjør at man kanskje kan lære litt historie om stedene samtidig. Faktisk benytter mange turister også anledningen til å delta i slike spill mens de er på besøk, og i byer er det gjerne egne treff på utesteder for Geocaching-entusiaster.

Les også: Navigon med bil-kit for iPhone

Og tro ikke at dette kun er noe som foregår ute i skog og mark - dette har blitt veldig populært også i byer og tettbygde strøk. Kanskje blant menn som tar seg en liten time out mens deres bedre halvdeler er inne i butikker?

Skattene er registrert i en sentral database og kan søkes opp med en applikasjon som Groundspeak Geocaching for iPhone. Når du har funnet en cache kan du legge igjen små overraskelser til nestemann samt skrive deg inn i loggen, enten i en liten bok eller via appen.

Les også: Skattejakt med GPS

Og for enkelte cacher så finnes det sjetonger man kan ta med seg dersom man planlegger en reise til utlandet. Da kan denne brikken bli lagt igjen der du drar og dermed gjøre en egen liten jordomseiling.

Geocaching er den perfekte familieaktivitet for de som vanligvis sliter med å motivere avkommet til å delta pa søndagsturer i marka, og for turglade generelt. Ikke minst de mange temaspillene gjør at man kan bli bedre kjent med for eksempel byen man bor i.

Dersom du er nysgjerrig på Geocaching kan du lese mer i denne PC World-artikkelen eller hos Geocaching Norge her .

For å komme i gang kan du registrere deg her. Du kan benytte en vanlig GPS, men da må du overføre POI-informasjonen manuelt via en nettleser. En fullblods GPS kan ha fordelen av økt presisjon.

Langt mer elegant og mye mer informativ er Groundspeaks app for iPhone. Denne koster 55 kroner i iTunes App Store her . Krever iOS 3.0 eller senere, og er i prinsippet kompatibel med både iPhone, iPod touch og iPad. Enhet med GPS-modul vil være å foretrekke for presis lokalisering.

Du kan se en videomtale av Groundspeaks Geocaching iPhone-applikasjon nedenfor.