Gigabyte og Asus slår opp

Gigabyte og Asus slår opp

Etter bare syv måneder i seng sammen er det slutt på samarbeidet mellom Gigabyte og Asus.

Med bruddet legges også det felles varemerket Gigabyte United på is, til tross for positive resultater.

LES OGSÅ: Hovedkort med lcd-skjerm

Det var i august i fjor at de to selskapene Gigabyte Technology og Asus meldte at de ville samarbeide om å utvikle grafikk- og hovedkort. Initiativet kom i utgangspunktet fra Gigabyte, som var truet med oppkjøp fra det konkurrerende selskapet Foxconn. De valgte i stedet å ta kontakt med Asus.

Grunnen til avtalen med Asus, fremfor å slå seg sammen med Foxconn, var ifølge Tim Handley, markedsføringssjef i Gigabyte, at Foxconn kun satset på kvantitet, og ikke kvalitet. Om de ønsket å beholde entusiaststempelet måtte Gigabyte tenke nytt.

Aksjefordelingen i det nye selskapet var 51 til 49 prosent i Gigabytes favør. Nå kan det se ut som om samarbeidet ikke fungerte så godt som de to selskapene hadde håpet.

Ifølge en talsmann for Gigabyte var mange kunder, leverandører og ansatte bekymret for om Gigabyte kunne fortsette å arbeide selvstendig, selv innefor rammene av det nye samarbeidet med Asus. Derfor velger de nå å bryte ut av det syv måneder gamle forholdet.

Det kan se ut som om begge parter kom styrket ut av samarbeidet, ikke minst Gigabyte gjør det svært godt om dagen, spesielt har grafikkortproduksjonen økt.

LES OGSÅ: Gode og rimelige hovedkort for Core 2

Les om: