Gir Itanium nytt liv

Gir Itanium nytt liv

HP har gjort omfattende oppgraderinger i sin Integrity-familie.

Selskapet ønsker nå å puste nytt liv i sine høyende-servere som er basert på Itanium-prosessorer. Men nå ved å ta i bruk et mer standard blade-design.

Superdome 2 er den første store oppgraderingen av Superdome-systemet på over ti år. Mens den originale Superdome har sitt eget kabinett, så har Superdome 2 fått en ny Blade Scale-arkitektur som gjør at systemet kan huses i et standard serverrack.

Selskapet bruker sin 7000-serie av bladkabinett til dette formålet. Kundene kan nå også administrere disse serverne med samme verktøy som for selskapets andre bladsystemer.

I følge HP vil flyttingen til et mer standard bladdesign kunne redusere kostnader for kundene. Superdome 2 blir tilgjengelig i andre halvdel av 2010. Systemet vil selges i versjoner med åtte eller 16 sokler, og startprisen vil være 40 prosent lavere enn for den originale Superdome.

Systemet har ellers en ny CrossBar Fabric som skal forbedre påliteligheten ved å rute data på en bedre måte mellom serverne og system-I/O med redundanse. Kundene skal kunne skalere prosessorer og minne uavhengig av I/O for applikasjoner som trenger dette.

Superdome 2 får også en ny analysemotor som skal gjøre nødvendige grep før eventuelle feil inntreffer. Denne funksjonaliteten skal videre kunne brukes til å overvåke systemet og fastsette hvordan det bør konfigureres for å oppnå best mulig ytelse.

Ny programvare er også på plass. HP har utviklet en HP-UX-versjon av BladeSystem Matrix. Dette er programvare for å automatisk tildele servere, lagring og nettverk. Det er også annonsert en oppgradering til HP-UX som inkluderer Insight Dynamics.

De nye systemene inkluderer også tre Integrity-blader og en rackbasert server, og er alle basert på Intels Itanium 9300-serie av prosessorer med fire kjerner (også kjent som Tukwila).

De tre nye Integrity-bladene er tilgjengelige nå. Ved hjelp av HPs nye Blade Link-teknologi som baserer seg på Tukwilas QuickPath Interconnect, er det mulig å sette sammen fire blader i hva HP anser som ett system med åtte sokler.

Mer informasjon finnes på www.hp.com/go/integrity

Les om:

Komponenter