Gjennomtenkt pc-kabinett

Gjennomtenkt pc-kabinett

Test: Antec Perfornamce One P180 er et av de beste kabinettene vi har vært borti.

I fjor høst hadde vi en test av Antecs P150 – dette var vår første test av et Antec-kabinett, og vi ble svært positivt overrasket. Antec P180 inngår i samme produktserie, men skiller seg ut relativt mye. Kabinettet leveres i to versjoner; P180 og P180B, i henholdsvis sølvgrått og sort.

Kabinettet kan sies å være et stort miditårnkabinett. Det er fire 5,25 "-brønner, seks 3,5"-harddiskbrønner og en 3,5"-brønn for minnekortleser, diskettstasjon e.l. Harddiskbrønnene trekkes ut av kabinettet for å gjøre installasjonen av harddisker enklere. Mellom brønn og harddisk er det en gummipakning for å redusere vibrasjonsstøy og videre forplantning av vibrasjoner.

LES OGSÅ: Nye stue-pc-kabinetter fra Lian Li

Kabinettet leveres med tre 120 mm vifter. Hver av disse viftene kan kjøres på tre forskjellige hastigheter. Det er i tillegg mulighet for to ekstra 120 mm-vifter. I en relativt normal konfigurasjon vil det ikke være behov for å bruke alle viftene, og laveste viftehastighet, hvilket gir et lavt støynivå, vil også være tilstrekkelig. Slik viftene er plassert får kabinettet særdeles gode termiske egenskaper for selv svært kraftige konfigurasjoner. Blant annet ønsker Antec å forhindre at oppvarmet luft blir «innestengt» øverst i kabinettet.

Det tekniske designet er meget bra, både med tanke på enkel montering og termiske egenskaper.

Det er ellers gummilister blant annet mellom strømforsyning og kabinettet, samt steder der sidedekslene kan vibrere mot metallet i kabinettet. Sidepanelene og frontdøren er også konstruert med tanke på lavt støynivå.

For kort kabel

Vi har tidligere vært borti kabinetter fra Lian Li der strømforsyningen har vært plassert i bunnen av kabinettet. Når vi nå monterte opp et system i Antec P180-kabinettet forstod vi også en av grunnene til at Lian Li har valgt å snu retningen hovedkortet monteres i. Problemet er ganske enkelt at mange strømforsyninger vil ha for kort ATX12V-kabel når strømforsyningen ikke står rett ovenfor hovedkortet. ATX12V-kontakten er normalt plassert like ved prosessorsokkelen. I praksis vil mange strømforsyninger ha rundt 5 cm for kort kabel for at den skal rekke fram. Antec har tatt hensyn til designet på P180 for sine egne strømforsyninger.

LES OGSÅ: Kabinett med monstervifte

Noe som også er en viss ulempe med Antecs løsning blir at strømkabler får et ganske langt strekk, og kan gjøre det litt mer «rotete» i pc-en.

Av de beste

Antec PerformanceOne P180B er i sitt prissegment ett av de beste kabinettene på markedet. Selv mange dyrere kabinetter har ikke like gode egenskaper, verken når det gjelder praktisk konstruksjon eller termiske egenskaper. Det er imidlertid litt synd at det stiller litt spesielle krav til strømforsyningen, men det finnes mange strømforsyninger som har lang nok ATX12V-kabel. Det finnes også forlengelseskabler å få kjøpt hos mange forhandlere til under hundrelappen. Ser man på kabinettet i sin helhet, og tar med i beregningen at det følger med tre regulerbare 120 mm vifter, er prisen sletts ikke ille.

Antec PerformanceOne P180
Pris: Ca. kr 1 200 inkl. mva.
Distributør: Norek.no
Internett: www.antec.com

Teknisk design: 8/10
Funksjonalitet: 8/10
Pris/egenskaper: 8/10

Les mer om andre kabinetter i vårt Kunnskapssenter

Les om: