Gjenvinnbar Dell

Gjenvinnbar Dell

Dell er i gang med en serie pc-er med gjenvinnbar plast.

Selskapet utvider sitt globale resirkuleringsprogram med mål om å samle inn og resirkulere plast og metaller i pc-er, skjermer og annen maskinvare. Dell Optiplex 3030 lansert som blir lansert neste måned vil være det første produktet i initiativet.

Ifølge global miljøsjef i Dell, Scott O'Connell, vil pc-prdusenten i løpet av neste år ha en rekke bærbare maskiner, stasjonære og skjermer som skal bygges av resirkulbar plast.

Lettere å returnere

Dell har planer om å tjene penger på miljøtiltak, men O'Connell ville ikke si om de deler noen av besparelsene med kundene gjennom laverere priser, ifølge Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

- Men det vil være enklere for brukerne å resirkulere elektronikk, vi vil også gjøre det mulig å sende maskinene, sier O'Connell.

Dells plan om å øke gjenvinningen gjøres for å redusere de miljømessige konsekvensene av plastmateriale som er skadelig. I en studie fra Greenpeace endte Dell op på en 14. plass i miljøvennlighet. Selskapet kom bak it- giganter som Microsoft, IBM, HP. Wipro, Fujitsu og Google - blant andre.

Komponenter