Gjør Flickr-hverdagen enklere

Gjør Flickr-hverdagen enklere

Viewfinder 1.0 fra Connected Flow er enkel, elegant og utrolig nyttig.

Med sine fire milliarder (!) bilder er Flickr en utrolig ressurs for å finne bilder av så og si det meste og som andre har delt på nettet. Men å finne frem til det man er på utkikk etter er ikke alltid like lett når man går gjennom Flickrs hjemmeside. Viewfinder 1.0 gjør dette langt, langt enklere.

Viewfinder 1.0 er en enkel klient som lar deg søke i hele Flickr-databasen basert på søkeord, titler, beskrivelser og tags. Søkeresultatene vises alle på ett brett med forhåndsvisninger som kan skaleres opp. Viewfinder hjelper deg også dersom du ønsker å laste ned bilder, noe som kan være trøblete over Flickr-nettsiden.

Viewfinder tar hensyn til ulike lisenser som rettighetshaverene har tildelt bildene sine. Det vil si at beskyttet innhold ikke kan lastes ned. Men veldig mye av Flickr-bildene er lagt ut av ikke-profesjonelle som ikke har kommersielle interesser, og som ofte bruker ulike Creative Commons-lisenser som gir deg fulle rettigheter for privat, ikke-kommersiell bruk.

Slike bilder kan enkelt lastes ned, og Viewfinder gir deg muligheten for å sette disse inn i Keynote-presentasjoner med et tastetrykk. Eller du kan enkelt definere et bilde som skrivebordsbakgrunn.

ConnectedFlows Viewfinder 1.0 er ikke gratis. Som en introduksjonspris kan den kjøpes for 15 pund (omtrent 140 kroner), men dette beløpet vil stige til 19 pund (omtrent 180 kroner) når versjon 1.1 introduseres. Dersom du er en flittig bruker av Flickrs mangfold av bilder kan dette fort være prisen verd.

Viewfinder 1.0 krever OS X 10.6 Snow Leopard og Keynote '08 eller senere (dersom aktuelt). Du kan lese mer om Viewfinder 1.0 her. Og du kan se en rekke demo-videoer her.

Les om:

Komponenter