Gjør om Geforce til Quadro

Gjør om Geforce til Quadro

Med litt modifisering via programvare kan du forvandle et vanlig Geforce-kort til et avansert Quadro-kort.

Nvidias Quadro-serie består av dyre og avanserte grafikkort beregnet på designere, 3D-programmere og CAD-bruk. Til tross for at disse kortene gjerne koster opp til fem ganger så mye som selskapets mer normale grafikkort, er mye av maskinvaren den samme. I all hovedsak er det driverne og firmware i Quadro-kortene som utgjør den største forskjellen, og som er grunnen til at prisen er mye høyere.

Nå kan du nyte Quadro-ytelse til prisen av et vanlig Geforce-kort, noe som blant annet gjør at programmer som 3DStudio Max og Maya fungerer bedre. Det er nemlig mulig å modifisere firmware på en rekke av Nvidias Geforce-kort slik at de oppfører seg om om de skulle være vaskekte Quadro-kort.

Metoden for å låse opp den ekstra ytelsen og nye funksjoner i grafikkortet fungerer dessverre ikke på alle Geforce-modeller, ettersom en del av de enklere kortene benytter en annen arkitektur enn Quadro-modellene. Er du så heldig å ha et av kortene som dette fungerer med, kan du lese mer om hvordan du forvandler ditt kort på Techarps nettsider.

Les om: