Glamour og Fortune til iPad

Glamour og Fortune til iPad

Tidsskrift-revolusjonen fortsetter med nye magasintitler for iPad og iPhone.

Publikasjonene Glamour og Fortune kan nå nytes på Apples digitale lesebrett, iPad.

Det er forlagshuset Conde Nast, som allerede står bak en rekke store tidsskrift-konverteringer for iPad, som er klar med kvinnemagasinet Glamour.

Les også: Apple vokser med iPad

Også forretningstidsskriftet Fortune, kjent for Fortune 500-listen og en del av Times-konsernet, er klar i en iPad-versjon.

Conde Nasts øvrige store iPad-satsninger er teknologimagasinet WIRED, herrebladet GQ, underholdningsmagasinet Vanity Fair og matmagasinet Epicurious.

Gratis?

Det er tydelig at forlagsbransjen fremdeles prøver seg litt frem med forskjellige finansieringsmodeller. Enkelte programmer er gratis, med smakebiter og der innhold må kjøpes før det kan lastes ned og konsumeres.

Andre igjen kjøpes tilsvarende slik man kjøper blader på Narvesen - ett og ett om gangen. Heldigvis til sterkt reduserte priser i forhold til kiosk-nivået. Ulempen er at man ikke kan bla gjennom på forhånd.

Les også: Nå kommer tidsskrifter til iPad

Med Glamour prøver man seg på en slags hybridmodell der man via applikasjonen får tilgang til en tilhørende nettside med reklamefinansiert gratisinnhold, mens en digital versjon av heftet kan kjøpes inne i programmet.

Over 400 sider langt er det aktuelle nummeret, noe som begynner å nærme seg den gamle telefonkatalogen om det hadde kommet på trykk.

Tilgjengelighet

Glamour for iPad kan lastes ned gratis fra iTunes App Store her . iPhone-versjonen finnes her .

Fortune Magazine for iPad kan tilsvarende lastes ned vederlagsfritt fra iTunes App Store her .

WIRED for iPad kan lastes ned gratis fra iTunes App Store her . GQ for iPad koster 29 kroner per nummer og finnes her . Vanity Fair for iPad koster det samme og finnes her . Og Epicurious for iPad kan undesøkes nærmere helt kostnadsfritt her .

Via Fortune.

Les om:

Komponenter