Glem aldri mer solbrillene

Glem aldri mer solbrillene

iBeacon integreres usynlig i designer-briller.

Apples iBeacon-teknologi vokser sakte, men sikkert frem.

Litt av revolusjonen med iPhone da den kom, var integrert assistert GPS. Du kunne raskt se hvor du var i verden, og orientere deg deretter.

Med iBeacon har Apple lansert en teknologi der du lett kan finne tingene i verden. Eller at tingene kan finne deg.

Ingen nettoppkobling er nødvendig - via Bluetooth kan du bli varslet dersom du er i ferd med å gå fra husnøklene, eller bilen kan varsle deg fra parkeringsplassen om hvor den befinner seg.

Et lite økosystem om du vil - din portal til tingenes internett, der disse kan snakke seg imellom. Og med deg.

Vi har alle sett Googles briller, kalt Google Glass, som kobler deg til internett via talestyring og video. Du skal være rimelig tekno-interessert om du velger å gå rundt med slike.

Nye grensesnitt

En helt annen angrepsvinkel lanseres nå av australske Tzukuri. Også her er det snakk om briller, men der stopper likheten.

For i motsetning til å introdusere et nytt teknisk grensesnitt mellom deg og omverdenen, integrerer man her en trådløs teknologi helt usynlig inn i et kjent produkt.

Via en iPhone-app kan du bli varslet dersom du er i ferd med å gå fra din telefon (den vil lage lyd og vibrere) eller dersom du er i ferd med å glemme brillene (tilsvarende varsling).

Vidt forskjellige anvendelsesområder i de to produktene, men et interessant perspektiv på utviklingen. Et talestyrt produkt gjør informasjon om verden uavlatelig synlig for ditt blikk, der grensesnittet er en modifisert utgave av et hverdagslig objekt (brillene).

Mens et annet produkt beholder sin hverdagslighet gjennom en ordinær ytre fremtreden, men som integrerer nettverksteknologi på en ikke-påtrengende måte, slik at du kan interagere med omverdenen som gjenstander via sanse-motorikk. Din berørings-styrte iPhone "ser" for deg.

Du kan lese mer om Tzukuri her . Pris og lanseringstidspunkt ikke kjent.

Les om:

Komponenter