God avslutning for Dell

God avslutning for Dell

Dell økte inntjeningen med 177 prosent i fjerde kvartal, men mistet omsetning i konsumentmarkedet. Nå øker selskapet aktiviteten mot bedriftene.

Dell la denne uken frem sine resultater for fjerde kvartal 2010.

Omsetningen endte på 15,69 milliarder dollar, en økning på fem prosent fra året før. Til sammen tjente selskapet 927 millioner dollar i kvartalet som ble avsluttet 28. januar.

Det er en økning på hele 177 prosent fra nettoinntjeningen på 334 millioner dollar i fjerde kvartal 2009.

Flere servere, færre pc-er

Av den samlede kvartalsomsetningen sto Dells Large Enterprise-avdeling for en omsetning på 4,7 milliarder dollar, en økning på 12 prosent fra året før. Veksten skyldes primært økt etterspørsel etter pc-er og servere blant bedriftene.

Omsetningen fra Small and Medium Business-avdelingen økte med 12 prosent til 3,7 milliarder dollar. Omsetningen av konsumentprodukter gikk på sin side tilbake til 3,3 miliarder dollar, en nedgang på åtte prosent fra fjerde kvartal i 2009.

Til sammen omsatte Dell servere og nettverksutstyr for 2,09 milliarder dollar, en økning på 16 prosent. Omsetningen på stasjonære og bærbare pc-er økte med 4 prosent.

I analytikermøtet sa Dells finansdirektør Brian Gadden at Dells bedriftssalg økte i takt med at bedriftskundene oppgraderte eldre pc-er og servere. Han pekte også på at lavere komponentpriser og økt salg av dyrere produkter ga en høyere margin.

Det siste året har Dell beveget seg vekk fra fokus på konsumentsalg til fordel for å bygge ut produkt- og tjenesteporteføljen på bedrifts- og datasentersiden.

- Dells fokus har tidligere vært å utvikle produkter og tjenester til bedrifter. Målet i inneværende år er å utvide denne virksomheten til nye områder som cloud computing, sier Michael Dell i en kommentar til analytikere.

Planlegger oppkjøp

I fjerde kvartal 2010 var Dell aktiv i budkrigen mot HP om lagringsselskapet 3Par.

Etter at Dell tapte kampen annonserte selskapet planer om å kjøpe lagringsselskapet Compellent for 960 millioner dollar.

Selskapet har også kjøpt sikkerhetsprodusenten Secureworks, cloud computing-selskapet Boomi og lagrings- og arkiveringsselskapet Insite One, som spesialiserer seg innen helsesektoren.

Ifølge Gladden er målet til Dell å fortsette å vokse bedriftssalget gjennom små oppkjøp som kan bidra til å styrke selskapets salg av maskinvare, programvare og tjenester.

Dell forventer ifølge Gladden at konsumentsalget vil ta seg opp i inneværende kvartal. I løpet av året skal målet også være å selge tjenester rundt smarttelefonene og selskapets Streak-nettbrett.

Til sammen forventer selskapet at omsetningen i finansåret 2012 vil øke med mellom 5 og 9 prosent.