God eller dårlig pris?

God eller dårlig pris?

Prisjakt.no har lansert en nærmest genial Android-app som sjekker hvem som selger en vare billigst, ved å lese av strekkoden på varen i butikken.

Du har sikkert stått i butikken og vurdert å kjøpe en vare, men vært usikker på om kanskje andre butikker selger den samme varen til lavere pris. Pris-sammenligningstjenesten prisjakt.no har nettopp lansert et program til Android-telefoner, som lar deg skanne strekkoden på varen – for deretter å sjekke hva varen koster hos et stort antall ulike butikker. Den svenske versjonen av programmet ble kåret til Sveriges beste Android-app i Swedish Android Developers Contest 2009.

Vi har prøvd applikasjonen en kort periode, og selv om strekkodeskanningen ikke fungerer på alt av varer, mener vi applikasjonen er et svært nyttig hjelpemiddel når du er ute og shopper. I tillegg til at du kan sammenligne priser på varer mellom ulike butikker, kan du også lese brukernes egne produktomtaler og se hvilken karakter brukerne har gitt ulike produkter.

I tillegg til å kunne skanne strekkoder, kan du også søke manuelt etter produktnavn, eller bla i produktkategorier. En utrolig nyttig funksjon er «Nærmeste butikk», som ved hjelp av telefonens gps viser en liste over hvilke butikker som ligger nærmest deg, med priser på den aktuelle varen. Alle fysiske butikker kan også vises på et Google-kart, med prisen rett på kartet. Dermed kan du enkelt få kjøreanvisninger frem til butikken. Prisene hentes fra nettbutikkene, som av og til kan avvike noe i forhold til hva varen koster i de fysiske butikkene – men det gir jo en pekepinn.

Foreløpig er det kun Android-appen som har norske priser, men i Sverige finnes det også en iPhone-versjon. Denne versjonen ventes å være klar for det norske markedet i oktober eller november. Både Android- og iPhone-versjonene er gratis – og hadde den kostet penger, er vi overbevist om at du hadde spart den inn allerede første gang du bruker den i en butikk.