God og rimelig prosessorkjøler

God og rimelig prosessorkjøler

PRØVEKJØRT: For 250 kroner gir OCZ Vendetta 2 god kjøleytelse og lavt støynivå.

OCZ Vendetta 2 er en prosessorkjøler for Core 2-serien fra Intel, samt både Athlon 64- og Phenom-serien fra AMD. Kjøren passer også enkelte andre prosessorer fra disse selskapene.

Kjøleren er ikke av de minste, og vi vil ikke se bort i fra at det i enkelte systemer kan bli konflikter med brikkesettkjøler på en del hovedkort. Vi plages litt med å komme til under monteringen. Spesielt når hovedkortet står montert nede i et kabinett og det er trangt rundt prosessoren kan det være vanskelig å komme til for å få låst festene på et Intel-basert system.

Kjøleren er utstyrt med en 120 mm vifte. Det er ingen vifteregulator direkte på kjøleren, men de fleste hovedkort i dag kan regulere viftehastighet ut i fra prosessortemperaturen.

At kjøleren er stor er imidlertid ofte et godt tegn når det kommer til effektivitet og støynivå. Og på begge disse punktene leverer Vendetta 2 et godt resultat sett opp i mot prisen. Vi bruker en Core 2 Extreme XQ6800 som utgangspunkt for kjølerne vi har testet den senere tid. Dette er en prosessor som utvikler mer varme enn de fleste prosessorene som er aktuelle i dag – spesielt når vi overklokker.

Se ekstremoverklokkerne i aksjon

250 kroner er en god pris for denne kjøleren. Hadde den vært litt enklere å montere og vi var mer sikker på at den passet i flere systemer hadde den fått en varmere anbefaling. Dette er imidlertid også et element som gjelder for ganske mange av de større og beste kjølerne på markedet, og det kan dermed være lurt å søke litt på nettet om andre har erfaring med bruk av kjøleren på hovedkorttypen man har.

Les om: