Gode grunner for å jailbreake

Gode grunner for å jailbreake

iPhone-jailbreaking har mange fordeler, selv om noen mener at ulempene er større.

Jailbreaking ikke bare for nerder - her er noen gode apps fra Cydias AppStore.

Nå er en lettvinn jailbreak av iOS 4 klar for alle Apples mobile enheter, inkludert sim-opplåsing med ultrasn0w - se også video under.

Og fristillingen er forbausende enkel, og åpner dermed for en rekke spennende nye muligheter også for ikke-hackere.

Les også: Jailbreak for iOS 4 via nettleseren

For det er fremdeles slik at det største argumentet for å jailbreake en iPhone - sett bort fra de som har et konkret behov knyttet til SIM-opplåsing mot en operatørlås - er tilgangen til uoffisielle apps.

Blant ulempene er økt risiko for at din iPhone blir angrepet av virus og ondsinnet programvare og at det kan oppstå problemer når Apple kommer med oppdateringer av operativsystemet.

De uoffisielle applikasjonene som du kan få tilgang til når iPhone er jailbreakete, kan gi deg tilgang til funksjoner som Apple av en eller annen grunn ikke ønsker å gjøre tilgjengelig for alle. Noen ganger kan disse grunnene være helt berettiget, men andre ganger så skulle man ønske Apple var noe mindre stivbent når det gjelder app-autoriseringen.

Les også: iPhone-jailbreak avslører alvorlig sikkerhetshull

Når en iOS-enhet er opplåst, har man automatisk tilgang til den såkalte Cydia-app-en, som igjen gir deg tilgang til en rekke ikke-autoriserte iOS-apps. Mange er gratis, mens andre koster penger.

Her er en rekke Cydia-apps som det er verdt å ta en titt på:

  • Intelliscreen (10 dollar)
  • MyWi (10 dollar)
  • WiFi Sync (10 dollar)
  • SNES4iPhone (6 dollar)
  • 3G Unrestrictor (3)
  • Make It Mine (gratis)
  • Cycorder (gratis)
  • iFile (5 dollar)

Intelliscreen gir deg tilgang til en rekke nyttig informasjon rett på mobilens låse-skjerm. Ikke helt ulikt det vi har sett på andre smarttelefon-plattformer. Oppkommende oppføringer fra kalenderen kan listes, de siste epostene samt et værvarsel. Meget praktisk.

MyWi lar deg sette opp en iPhone som en WiFi-basestasjon. Du kan med andre ord bruke telefonen som et trådløst modem enten mot en bærbar (fungerer forøvrig ellers også med kabel) eller flere, eller også mot en WiFi iPad uten 3G.

WiFi Sync lar deg synkronisere en iPhone eller iPod touch eller iPad mot iTunes på en Mac uten å måtte fiske frem kabelen. Hvorfor Apple selv ikke har åpnet opp for dette er vanskelig å forstå. Meget nyttig!

SNES4iPhone lar deg spille dine Super Nintendo-spill på en iPhone eller også en iPad. Super Mario World er fremdeles et fantastisk spill - nå også på iOS 4!

3G Unrestrictor gjør som navnet sier - den fjerner begrensningene Apple har satt for en rekke apps om kun å fungere dersom en trådløs-tilkobling er etablert. Som for eksempel de nye FaceTime video-samtalene. Takket være 3G Unrestrictor kan disse, og andre programmer tilsvarende, nå skje over 3G-nettet.

Make it Mine er en kjekk liten programsnutt som spiller på din forfengelighet. Nå kan du fjerne mobiloperatør-logoen på telefonen, og personifisere med egen tekst. Vårt forslag: 'Macworld Norge'.

Cycorder tar din gamle iPhone (2G/3G) og lar deg bruke kameraet som et videokamera. Og enda bedre: Programmet er gratis.

iFile er for deg som ikke kan la være, og bare må ta en titt under panseret på iOS 4. Nærmere bestemt: Filsystemet. Men vær advart - her kan du fort gjøre ugagn, så aktsomhet må utvises.

Via MacLife.

Les om: