- Godt fornøyd med HPs avgjørelse

- Godt fornøyd med HPs avgjørelse

Direktør for Komplett Distribusjon, Bengt Pettersen, er godt fornøyd med at HP nå endelig ser ut til å ha landet i spørsmålet om PSG-divisjonens fremtid.

Det stormet godt rundt HP før de kom frem til en avgjørelse, og konkurrenten Dell påstår at de opplevde en langt større interresse fra partnere enn tidligere på grunn av usikkerheten i markedet.

Benekter usikkerhet

- Usikkerheten som HP har skapt fører til at nye og etablerte partnere har tatt kontakt med Dell, sa Marthin Storm Hansen, partneransvarlig for Dell i Norge, til IT-Bransjen.

HP har derimot veldig trofaste partnere og det er ingen konkrete partnere som offentlig har innrømmet at de er usikre. Derimot virker det som de er fornøyd med resultatet etter HPs vurdering.

- Vi er selvfølgelig godt fornøyd med at HP falt ned på denne avgjørelsen. Vi har ikke opplevd usikkerhet rundt denne prosessen, sier Bengt Pettersen, Direktør Komplett Distribusjon.

Kontroversiell Apotheker

Den gamle HP-ledelsens, med den sparkede toppsjefen Leo Apotheker i spissen, beslutning om å vurdere alternative strategier for PSG-divisjonen var lite heldig for selskapet. Alternativet til videre drift av dagens modell var fisjonering og salg av divisjonen som eget selskap. Beslutning om å vurdere et salg ble da også tungen på vektskålen for Leo Apotheker, som i løpet av året han satt ved makten fattet en rekke kontroversielle og lite populære beslutninger. Den vokstende misnøyen er blant annet reflektert i form av en aksjekurs som har har falt kraftig i løpet av hans tid som toppsjef.

- Vi er veldig fornøyd med konklusjonen som vi kom frem til torsdag kveld. Det er mange elementer som er vurdert, blant annet hvilken strategi og løsning som er riktig for kunder, partnere og aksjonærer, sier Arild Westbye, Director og General Manager for HP PSG Scandinavia, til IT-Bransjen.

Han forteller at de har hatt et eget styre som har arbeidet med vurderingen, men vil ikke utgi noen detaljer omkring det. Han understreker også at de nå får gode tilbakemeldinger fra markedet på avgjørelsen de kom frem til.

- De tilbakemeldingene vi har fått av våre kunder er utelukkende positivt, sier han.

Kostbar utskillelse

Ifølge den danske avisen Crn ville det ha kostet milliarder av kroner å utskille HPs pc-divisjon i et selvstendig selskap. Avisen peker på at den enorme kostnaden kan være en vesentlig grunn til beslutningen.

- Det står klart for oss at omkostningene ved en adskillelse ville være langt større enn gevinstene, har sjefen for PSG,Tony Prophe uttalt ifølge avisen.

HP økte pc-salget

Mens det ble registrert en nedgang i pc-etterspørselen i Europa i tredje kvartal, ble det for HPs vedkommende notert vekst i samme periode. I EMEA er gjør HP det sterkt med 20,7 prosent andel av markedet, det er en økning på 3,4 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

HP-aksjen ble i går handlet for 27,15 dollar aksjen i New York etter en kursoppgang på 1,16 prosent. Selskapet har nå en markedsverdi på 51,48 milliarder dollar.

Les om: