Golf-gadgets møter iPhone

Golf-gadgets møter iPhone

Få sving på swing-en!

Svinger det ikke skikkelig av det beste golf-slaget ditt?

En iPhone og en gadget kan hjelpe deg til å sikte deg inn mot green-en med færre slag. Er det ikke det det dreier seg om?

Mange ulike idretter har diverse fikse hjelpemidler for å få skikk på både teknikk og fysikk - deriblant også golfen. Det beste er kanskje å satse på en personlig trener - men kan bli dyrt ut i lengden. Kanskje din iPhone eller en sensor kan hjelpe deg videre?

Swingbyte

Det serven er for tennisen er selve slaget for golferen. Og skal man bli bedre er det mye å hente på å først analysere og deretter forbedre dette. Swingbyte er en liten sensor som festes til håndtaket på golfkøllen, og gir deg tilbakemelding på slaget ditt på en iPhone- eller iPad-skjerm.

Selve slaget tas opp med tredimensjonale vektorer, og kan deretter visualiseres og avspilles på skjermen. Ulike vinkler og hastighet er blant det som kan avleses. Selvølgelig kan det føres historikk, og du kan også sette opp bagen med de aktuelle woods og irons.

Dette er versjon 2 av Swingbyte, slik at vi snakker om en viss evolusjon i produktet allerede. En egen iOS-app hører til. Selve sensoren rår over et lite batteri med fire timers varighet, og kobler seg til din iOS-enhet over Bluetooth.

Du kan lese mer om - samt bestille - Swingbyte 2 her . Forhandler for Norge er finske Peltomaki Golf.

FunGolf

Det ligger jo i navnet - golf skal være gøy! Greitt nok - men i golf som i så mange andre av livets irrganger: Kunnskap er makt. Jo bedre du kjenner banen jo større fordel har du i spillet. Appen FunGolf kan vise deg tredimensjonale kart av golfbaner verden over. I tillegg sporer den deg over banen, foreslår køller og teller antall slag.

Du kan bruke den til å skrive scorecard, samt føre statistikk. Siden appen registrerer slagene dine kan disse ses opp mot kartene som følger med. Disse kan lastes ned på forhånd for offline bruk slik at du ikke er avhengig av data-trafikk ute på fairwayen. Og over 30'000 llinks og courses verden over ligger inne i kartoteket.

Du kan lese mer om FunGolf her . Sjekk også ut en promo-video nedenfor.

Appen er ikke gratis - men sett opp mot green fee er vel ikke 140 kroner all verdens? Du finner den på iTunes AppStore her .

Les om:

Komponenter