Google Earth for Mac oppdatert

Google Earth for Mac oppdatert

Versjon 7 har med seg 3D-turisme fra iOS.

Google oppdaterer Google Earth for Mac .

Versjon 7, ute i gratis åpen beta, bringer med seg 3D-funksjoner fra iPhone over til Mac.

På mobilen har vi lenge kunnet glede oss over fortreffelige 3D-navigeringsmuligheter på iPhone og iPad. Konkurransen mellom Google og Apple tilspisser seg siden sistnevnte entret arenaen litt haltende nylig.

Men Google har altså også en skrivebordsløsning som gir det en utmerket anledning til å leke virtuell turist når du skal planlegge reiser eller når du bare vil drømme deg litt bort.

Bidra selv

Muligheten for å navigere i 3D-terreng og også bygninger blir bare bedre og bedre, og mange steder også her til lands er modellert opp og teksturert med reelle fasader fra den store databasen med satelittbilder.

Til dette arbeidet kan man faktisk bidra selv - alt man trenger er litt innsatsvilje og kjennskap til det meget enkle og gratis 3D-programmet SketchUp (tidligere kjøpt opp av Google men nylig solgt).

Google Earth for Mac versjon 7 utvider tilbudet av 3D-mappede byer - de fleste i USA, men også en rekke i Europa. En innebygget turguide lar deg navigere over 11 000 reisemål og destinasjoner globalt med automatisk avspilling.

Basisversjonen av Google Earth for Mac er gratis, og det finnes også en proff betalingsfunksjon.

Du kan lese mer om nyhetene - samt laste ned Google Earth versjon 7 gratis - hos Google her.

Les om:

Komponenter