Google Earth med full iPad-støtte

Google Earth med full iPad-støtte

Google oppdaterer sine iOS-programmer flittig.

GoogleEarth er en klar favoritt for mange - enten det er på Mac eller iPhone, eller nå også iPad. Nylig er versjon 3.0.0 sluppet - nå altså med full støtte for skjermen på iPad.

På den norske avdelingen av App Store er programmet i skrivende stund rangert som det åttende mest populære gratisprogrammet for iPad og på 19. plass på gratisprogram-listen for iPhone.

Les også: Hele norskekysten på iPad

GoogleEarth er et av disse gratis Google-programmene som er både morsomme og nyttige. Ferieplanlegging over GoogleEarth fra luften er et av mange bruksområder.

Så dersom du ikke skal langveis bort i sommer, kan du alltids drømme deg bort som GoogleEarth-turist.

Les også: Google Earth oppdatert for iPhone

GoogleEarth for iPad har nå også støtte for 3D-effekter for terreng og bygninger. I tillegg er det hyperlenker for objektinformasjon samt bildekilder, for eksempel mot Wikipedia.

Og selvfølgelig er det også støtte for lokaliseringsfunksjonen. På en WiFi-modell er det dette signalet som må yte som stedstjeneste, mens 3G-modellen i tillegg også kan benytte både mobil-signalet og den innebygde GPS-mottakeren. Sistnevnte gir selvfølgelig det beste resultatet.

Navigasjonen er like enkel som du er vant med, spesielt dersom du kjenner iPhone-versjonen. Berørings-skjermen er rett og slett en lek å navigere Google Earth med.

Les også: iOS 4 - GPS og telefoni samtidig

Spesielt slike programmer der man direkte interagerer med tredimensjonale objekter - som jordkloden - går virkelig som en drøm. Må prøves!

Google Earth for iPad er gratis og kan lastes ned her . Dette er en universal-versjon som kjører både på iPHone og iPad. Det er støtte for norsk språk. Demovideo under.

Les om:

Komponenter