Google-killer klar for iPhone

"Google-killer" klar for iPhone

Den innovative nettsvar-tjenesten WolframAlpha er nå tilpasset iPhone.

Søkemotoren WolframAlpha er blitt formatert for bruk på iPhone. Har den noen sjanse mot Google?

Googles hegemoni på nettet har vart og vart. Mange konkurrenter har måttet gi tapt, og nykommeren cuil har heller ikke vunnet mye terreng. Er det plass og behov for enda en søkemotor?

LES OGSÅ: Google Chrome for Mac i alfa

Ambisiøst forsøk

WolframAlpha er et ambisiøst forsøk på å levere faktiske svar på nettet - i motsetning til Google, som leverer indirekte treff. For der Googles søkemotor vil gi deg en liste over sider på nettet som inneholder søkeordene, er WolframAlphas mål å gi deg et direkte svar på et stilt spørsmål. Du stiller et direkte spørsmål - og WolframAlpha svarer.

WolframAlpha kan adresseres direkte ved å gi input som for eksempel aritmetiske operasjoner (noe også Google støtter), datoer, stedsnavn, aksje-tickerkoder, valuta-enheter og så videre. Basert på hva som mates inn, vil WolframAlpha prøve å formulere et meningsfylt svar.

Stedsnavn vil for eksempel returnere befolkningsdata, geografiske data, meteorologiske data, temporale data og så videre. Og to stedsnavn vil gi svar basert på forskjeller og likheter mellom disse to stedene. Som for eksempel avstander, tidsforskjeller og så videre. WolframAlpha kan til og med søke på gen-sekvenser.

LES OGSÅ: Google med 3D-web

Langsiktig prosjekt

WolframAlpha er et langsiktig prosjekt, som etter hvert som det utvikles tar høyde på å kunne gi svar på det meste. WolframAlpha er meget god på matematiske spørsmål, og avslører dermed sitt opphavssted: Wolfram Research har utviklet det kjente programmet Mathematica.

WolframAlpha virker lovende, og etterspørselen har vært enorm. Til tider er det faktisk vanskelig å komme gjennom til serverene. For en rask innføring anbefaler vi å ta en titt på videoen nedenfor.

Wolfram Research har vært forutseende nok til å formatere søkemotoren også for Safari på iPhone. Og på samme måte som man legger bokmerker til hjem-skjermen, kan man gjøre dette med WolframAlpha, som også er satt opp med et eget ikon. For instruks se også her.

Les om: