Google lanserer eBookstore

Google lanserer eBookstore

Med Googles nye e-boktjeneste kan du lese e-bøker rett i nettleseren.

Google lanserte i går sitt alternativ til Amazons Kindle Store og Apples iBookstore.

Løsningen heter eBookstore, og ifølge Google er den nye tjenesten er mer "åpen" en konkurrentenes. Åpen i den forstand at bøkene kan leses på en hvilken som helst enhet som har en nettleser som støtter Javascript. Det er støtte for Android- og iOS-enheter, samt lesebrett fra Sony og andre leverandører som støtter Adobes e- bokplattform.

Googles e-bøker bruker imidlertid DRM, så helt fritt er det ikke.

Dessverre er eBookstore bare tilgjengelig USA. Om eller når den kommer til Norge er uvisst.

80 kroner for en bok

Utvalget og prisnivået på eBookstore ser ut til å være det samme som amerikanske iBookstore, skriver Macworld.se. De fleste titler på bestselgerlisten koster 12,99 dollar, omlag 80 norske kroner. Ifølge Google finnes det over tre millioner e-bøker på eBookstore ved lansering, mange av dem gratis.

Bøkene lagres i "skyen" og er tilgjengelig via din Google-konto.

Google har laget en egen eBooks-applikasjon for iPhone, iPod touch og iPad med iOS 3.0 eller senere. Google anbefaler at man benytter seg av en iPhone, iPod touch eller iPad med minst 256 megabyte minne. Med andre ord er ikke iPhone 3G eller tidligere modeller av iPod touch spesielt godt egnet.

Hva med Norge?

eBookstore er som nevnt ikke tilgjengelig i Norge eller andre nordiske land. Nordmenn kan i dag kjøpe e-bøker fra Amazons Kindle Store, men her finnes kun engelske titler. Apples iBookstore er forsåvidt også lansert her til lands, men her finnes bare gratis bøker fra Gutenberg-prosjektet. Det har vært snakk om at en skikkelig norsk iBookstore er på plass innen jul.

Nylig lanserte Cappelen Damm norske e-bøker i sin e-bokhandel Digitalbok.no, og ifølge Dagbladet.no skal Den Norske Bokdatabasen være klare med e-boktilbudet Bokskya.no den 1. april neste år. Det store spørsmålet er om de norske tjenestene klarer å konkurrere med de amerikanske, først og fremst hva gjelder pris. Hos Cappelen Damm koster en ny norsk bok cirka 250 kroner.

Komponenter