Google lanserer Ipad-konkurrent

Google lanserer Ipad-konkurrent

Samarbeider med Verizon i utviklingen av nytt nettbrett.

Det har lenge gått rykter om at Google vil komme med sitt eget nettbrett.

Nå har ryktene materialisert seg.

Den amerikanske telefonoperatøren Verizon bekrefter at de jobber tett med Google for å gi ut en "surfefjøl". Hvem som skal stå for den faktiske produksjonen av enheten er ikke kjent.

Kjører Android

De to selskapene vil ikke si noe mer om samarbeidet enn at nettbrettet kjøre operativsystemet Android.

Det er allerede nettbrett på markedet som kjører på dette i dag. Archos var først ute med et Android-nettbrett, og både Motorola og Dell skal ha sine under utvikling.

Når nettbrettet kommer sier de heller ingenting om, men skal de ta opp konkurransen med de andre som nå er på banen, må de nødvendigvis forte seg.

Apple-konkurranse

Grunnen til at Verizon har involvert seg i nettbrett-markedet skal være den tøffe konkurransen med den gamle telekjempen AT&T.

De er den eneste operatøren som selger Apples Iphone i USA, og de har også sikret seg ekslusivitet på Ipad.

Verizon konkurrerer nå mot deres Iphone med Android-telefonen Motorola Droid, og vil trolig også konkurrere mot Ipad med sitt Android-nettbrett.

Google har tidligere sagt at de er interessert i nettbrett, og her er en video de har gitt ut hvor de skisserer sitt drømme-nettbrett (som interessant nok kjører Google Chrome OS, ikke Android, og dermed nødvendigvis ikke kan reflektere det de nå jobber med):

Les om:

Komponenter