Google Nexus 7 3G og Nexus 10 i neste uke?

Google Nexus 7 3G og Nexus 10 i neste uke?

Det ser ut til at Google snart slipper nye nettbrett, telefoner og en ny Android-versjon.

Neste mandag er det duket for en rekke spennende nyheter fra Google, da har selskapet nemlig invitert utvalgt presse til lanseringsfest i New York.

Der er det ventet at Google vil vise frem versjon 4.2 av Android, som har fått kallenavnet Key Lime Pie. De som hadde håpet å se Android 5.0 vil etter alt å dømme altså bli skuffet. Med tanke på at ytterst få telefoner og nettbrett har blitt oppdatert til 4.1 er det kanskje greit å gå litt saktere frem.

Android 4.2 vil komme med en rekke nye funksjoner, som flere brukerkontoer, ny Gmail-app, nytt bildegalleri og bedre kamera-app.

Ved siden av en ny versjon av Android er det ventet at Google vil vise frem flere nye Nexus-produkter, selskapets "egne" nettbrett og telefoner.

iPad konkurrent

Google Nexus 7 med 32 gigabyte lagringsplass er allerede mer eller mindre bekreftet, etter at en engelsk butikkjede la ut omfattende informasjon om nettbrettet på sin nettside. Det er ventet at det også vil dukke opp en versjon av Nexus 7 med 3G-støtte.

Kanskje vel så spennende som Nexus 7 er ryktene om at Google vil avduke et nytt 10-tommers Nexus 10-nettbrett. Det er Samsung som jobber med Nexus 10, og det er forventet at det nye nettbrettet skal være i stand til å danke ut iPad 3 når det gjelder skjermoppløsning. Ryktene vil ha det til at Nexus 10 vil få en skjerm med hele 2560x1600 pikslers oppløsning. Det er like høy oppløsning som 30-tommers pc-skjermer.

Ny telefon

Det er nesten et år siden Google slapp sin forrige Nexus-telefon, Galaxy Nexus som blir produsert av Samsung, og det er på tide med en oppgradering. Enn så lenge er det usikkert om Google vil lansere en eller flere nye Nexus-telefoner. Ryktemakerne vil ha det til at det kan dukke opp flere telefoner, fra blant annet LG (LG Optimus G nexus) og Sony (Sony Nexus X).

Som normalt vil både nettbrettene og telefonene leveres med nyeste versjon av Android, noe som ser ut til å innebære Android 4.2. Googles egnet nettbrett og telefoner er de første til å oppdateres til nye versjoner av Android, slik at de nok også vil være de første som oppdateres til Android 5.0 når det slippes.