Google Translate sluppet for iPhone

Google Translate sluppet for iPhone

Google gjør utenlandsoppholdet litt enklere.

Google pøser på med mobilapplikasjoner til Apples iOS-plattform. I går slapp selskapet en app for sin oversettingstjeneste Google Translate.

Google Translate-appen kommer med de vanlige oversettingsmulighetene hva gjelder tekst, men har også et par funksjoner som kan være ekstra nyttig når man er ute på reise. I tillegg til vanlig oversetting av tekst er det også mulig å lese inn ord eller fraser som skal oversettes, samt å få dem opplest etter oversettelsen.

I skrivende stund har appen støtte for 15 språk for innlesing, 23 språk for opplesing og 50 språk for vanlig oversetting.

Som med mange Google-tjenester kan man merke en oversettelse med stjerne og få rask tilgang på et senere tidspunkt. Man kan også forstørre teksten slik at den blir enklere å lese eller dele med andre. En annen kjekk funksjon er at oversettinger til språk som benytter andre skriftformer enn alfabetet skrives ut både i vanlig og i fonetisk form.

Google har nå lansert fire applikasjoner på fire måneder. I november ble Google Voice lansert. I desember kom Google Latititude, og i januar ble Google Places sluppet. Som med de fleste andre forbrukerproduktene fra Google er Google Translate gratis. Appen krever iOS 3.0 eller senere og er tilgjengelig nå i App Store.