Google ut, Bing inn?

Google ut, Bing inn?

Apple vil fjerne Google som standard søkemotor på iPhone.

Apple skal angivelig være i samtaler med Microsoft om å erstatte Google med Bing som standard søkemotor på iPhone.

Ifølge kilder som har snakket med Business Week kommer samtalene som en følge av den økte konkurransen mellom Google og Apple, som har nådd nye høyder siden Google-sjef Eric Schmidt forlot Apple-styret i fjor.

Apple og Google er nå konkurrenter på mobilmarkedet; Apple har iPhone og iPhone OS, mens Google har Android og Nexus One.

- Apple og Google vet begge at de er hverandres hovedmotstander. Microsoft er kun en bonde i dette sjakkspillet, sier en kilde til Business Week.

Siden iPhone ble lansert har Google vært standard søkemotor i Safari-nettleseren. I desember i fjor slapp Microsoft en egen Bing-applikasjon til iPhone (denne er ikke tilgjengelig i Norge). Det er også mulig å søke via Microsofts søkemotor på www.bing.com.

Vil ha annonsepenger selv

Reklameinntekter kan også være en av årsakene til at Apple vil kvitte seg med Google. Den 4. januar kjøpte Apple annonseselskapet Quattro Wireless.

Quattro Wireless har utviklet annonseringsløsninger til iPhone og iPod touch, og dermed vil Apple kunne ta opp kampen med Googles lignende tjenester.

I november i fjor annonserte Google at de hadde kjøpt AdMob, som er svært store på mobilannonser på nettopp iPhone og iPod touch. Apple skal visstnok også ha vært i samtaler med AdMob, men det var altså Google som stakk av med annonseselskapet.

Hverken Apple eller Microsoft har bekreftet opplysningene.