Google vil bekjempe strøm-uhyret

Google vil bekjempe strøm-uhyret

Google har lenge jobbet aktivt med å bli mer miljøvennlige. Nå vil de hjelpe deg å redusere strømforbruket frem til halloween. Her er tipsene:

Uhyrene Google vil bekjempe er spøkelser, vampyrer, monstre, zombier, og demoner. Men Google har selvsagt ikke blitt overtroiske, dette er bare kallenavn på forskjellige unødvendige strømslukere som terroriserer kloden og lommeboka, ikke barn som går alene gjennom skogen.

Spøkelsene er varm luft som forsvinner gjennom pipa. Alt du trenger å gjøre for å bekjempe det uhyret er å lukke skottet i pipa når du ikke bruker peisen eller ovnen og du sparer kloden for 750 kilo CO2 og lommeboka for 1400 kroner i året, ifølge Google.

Vampyrer som suger strøm

Vampyrene er elektronikk som ikke slås helt av når de ikke er i bruk, slik som spillkonsoller og skjermer som står på standby. Google bruker Xbox 360 og PlayStation 3 som eksempler og hevder at du sparer hele 700 kroner og slipper ut 770 kilo mindre CO2 i året bare ved å slå av en slik konsol når den ikke er i bruk.

Monstrene er ueffektiv oppvarming og kjøling av huset, demonene er vanlige lyspærer, som bør byttes ut med sparepærer. Men det er nok zombiene som er mest aktuelle for oss nerder. Det er nemlig datamaskiner som står på uten å bli brukt. Googles våpen mot zombier er bedre innstillinger for strømsparing. For hver maskinen du setter til å gå i dvale når den ikke er i bruk kan du spare 300 kroner i året og redusere utslippet ditt med 300 kilo CO2.

Alle monner drar

Hvert beløp og mengde CO2 høres kanskje ikke ut som så mye, men det baller fort på seg, og når man tenker på hvor lite som skal til for å spare de kronene, så burde det være en lett avgjørelse å ta. Om du følger alle rådene og har én spillkonsoll, to datamaskiner og bytter ut fem lyspærer vil du spare nesten 5000 kroner i året og redusere dine skader på jorden med over 3500 kilo CO2. Dette tilsvarer å la bilen stå i 236 dager.

Riktignok er strømprisene annerledes her i landet enn i USA, men sannsynligheten er likevel stor for at du vil merke det.

Magasinet GOOD har regnet ut at "vampyrene" i USA alene koster fire milliarder dollar i året. Dette er penger ut av vinduet, og helt unødvendige skader på den planeten vi er avhengige av for å leve.

Google har også satt opp en nettside med mange flere tips og lenker til mye informasjon om hvordan du kan spare enda mer strøm og penger. En ting de glemmer å nevne er at den kanskje letteste tingen du kan gjøre er å gjøre dine Google-søk gjennom den miljøvennlige varianten ved navn Greenseng.

Les om: