Googles gratisnavigasjon kanskje til iPhone

Googles gratisnavigasjon kanskje til iPhone

Google lanserer gratis navigasjonsløsning til Android-mobiler. Hva nå, Apple?

Neste uke lanserer Motorola og Verizon den nye "supermobilen" Droid. Telefonen, som omtales som den nye iPhone-killeren, kommer med Googles nye Android 2.0-programvare, samt en betaversjon av en navigasjonsløsning kalt Google Maps Navigation.

Google Maps Navigation er et program for gps-navigering likt det fra Navigon og TomTom. Google-navigasjonen er imidlertid gratis, til forskjell fra konkurrentenes ofte veldig høye kostnad.

Hva med iPhone-brukere, da? Ifølge AppleInsider er dette helt opp til Apple. Google sier til nettstedet at selskapet gjerne vil slippe Navigation også for iPhone, men at ballen ligger hos Apple.

- Apple er en nær samarbeidspartner. Millioner av brukere har tilgang til Google Maps på iPhone. Vi vil fortsette å jobbe med Apple for å gi brukerne innovative løsninger som Navigation, men du er nødt til å snakke med Apple om tilgjengelighet, sier en Google-talsperson til AppleInsider.

Apple og Google har hatt et nært samarbeid når det gjelder iPhone, men i sommer brøt det ut uenighet da Apple ikke godkjente Google Voice på App Store. Google har hevdet at programmet ble avvist, mens Apple sier at programmet fortsatt er under vurdering.

Les mer om Google Maps Navigation her. Se demo-video under:

Les om: