GPS-mottaker for iPod touch og iPad WiFi

GPS-mottaker for iPod touch og iPad WiFi

Gir navigasjonsmulighet for alle iOS-enheter.

Har du en iPod touch eller WiFi iPad og skulle ønske du hadde GPS-funksjonalitet?

Nå finnes det en nett og liten ekstern GPS-modul som kan hjelpe deg med dette.

Modulen fra New Sky Products knytter seg opp mot en iOS-enhet ved hjelp av Bluetooth, og trenger dermed ikke være i umiddelbar nærhet til iOS-enheten. Nyttig for eksempel i bil eller båt der man ønsker seg en innbyggingsløsning.

Enheten har et oppladbart batteri som lover å yte 8 timers drift. Det medfølger en bil-lader, eller så kan den også lades via en USB-kabel.

Siden modulen kun server opp et GPS-signal, egner den seg i utgangpunktet for applikasjoner der kart - map tiles - er lastet ned til offline-bruk.

Dette gjelder for eksempel navigasjonsløsninger som Navigon, ViewRanger og Navionics Marine - men altså ikke den innebygde Google Maps-modulen i iOS, som krever data-forbindelse (virker selvfølgelig dersom enheten er tilkoblet et WiFi-signal, for eksempel via et trådløst modem eller en iPhone 4 som personlig WiFi-hotspot).

Les mer om - samt kjøp - New Sky Products GPS-mottakeren her. Mottakeren koster 100 dollar - omlag 535 kroner, ekskludert frakt og norske avgifter.

New Sky Products har også utviklet en iOS-app som gir deg statusrapport når mottakeren er tilkoblet - denne er gratis og kan lastes ned fra iTunes App Store her .