Gps også for iPod touch

Gps også for iPod touch

TomToms seneste oppdatering gir mulighet for å bruke iPod touch sammen med bil-holderen.

TomTom er aktuell med en oppgradering av sin gps-navigasjonsløsning for iPhone. POI-databasen og fotoboks-varslingen er oppdatert, og det samme er kartene. TomToms teknologi for rute-kalkulasjon, kalt IQ Routes, er også forbedret med ny database. Og TomTom har supplert turn-by-turn-navigeringen med kjørefelt-guiding i noe de kaller Advanced Lane Guidance.

iPod touch

Men den virkelig store nyheten er altså at TomToms programvare, i kombinasjon med et TomTom bil-kit, støtter iPod touch (alle modeller) og også en førstegenerasjons iPhone.

Ingen av disse modellene har innebygd gps - dette tar den integrerte modulen i TomTom bil-holderen seg av. Så nå har kampen mellom TomTom og Navigon om hvem som har den beste gps-løsningen, fått en interessant vending.

Bil-sett

TomToms car-kit for iPhone har, i tillegg til gps-enheten, mulighet for å fungere som håndfriløsning for telefonen samtidig som den innebygde høyttaleren også kan drive talefunksjonen i gps-en. Det er mulighet for lading av telefonen via strømtilkobling mot bilens sigarettenner-uttak.

Holderen kan festes både mot frontruten og mot dashbordet, og kan roteres til både vertikal og horisontal orientering.

Priser

Den eneste forutsetningen for gps på iPod Touch - og for iPhone også, forsåvidt - er iPhone OS versjon 3.0 eller senere. TomTom Nordic, med nordiske kart, kan kjøpes i iTunes AppStore for 489 kroner her.

For eksisterende kunder er oppgraderingen gratis. Det finnes versjoner for Europa-kart og andre deler av verden. Pakkeløsninger kan lønne seg. TomTom car-kit for iPhone koster 899 kroner hos Apple. Video-demo nedenfor.

Les om:

Komponenter