Grafikkort for de sparsommelige

Grafikkort for de sparsommelige

Nvidia lanserer et billig grafikkortalternativ myntet på spillinteresserte med lite penger.

Selskapet har allerede sagt at de snart vil lansere Geforce 8800 Ultra, som de lover at vil bli det mest ekstreme grafikkortet på markedet. Dessverre er også prisen ekstrem, over 800 dollar vil kortet koste, altså nærmere 5 000 kroner omregnet til norske forhold!

LES OGSÅ: Første bilder av Geforce 8800 Ultra

Nvidia har tydeligvis innsett at ikke alle er interessert i å betale så mye penger for et grafikkort. Derfor lanserer selskapet nå et billigere alternativ. Geforce 7200GS har blant annet støtte for DirectX 9, Shader Model 3.0 og HDR (avanserte lyseffekter). Selskapet har ikke sagt noe om kompatibiliteten med DirectX 10.

- Windows Vista har stor nytte av ekstra 3D-krefter. Det har også en rekke nye vanlige programmer, som Microsoft Maps, Google Picasso og Itunes, som alle benytter seg av 3D-grafikk i en eller annen form. Ved å investere i et slikt kort kan kundene gå fra en trist grafikkopplevelse, til fantastisk grafikk og bedre 3D-ytelse, sier Ujesh Desai, GPU-sjef hos Nvidia, i en pressemelding.

Ifølge den samme pressemeldingen fra Nvidia vil de nye billigkortene snart være klare for salg, enten ferdig bygd inn i maskiner, eller som løse grafikkort. Kortene er kanskje ikke egnet til å kjøre de aller heftigste spillene, men vil blant annet fungere godt som alternativ i maskiner med grafikkbrikke på hovedkortet. Det beste med Geforce 7200GS er prisen, som vil ligge på under 50 dollar, altså et stykke under 500 kroner i Norge.

LES OGSÅ: DirectX 10 for under tusenlappen