Grafikkort med Displayport

Grafikkort med Displayport

Grafikkortprodusenten Sparkle har lansert grafikkort med det nye Displayport-grensesnittet for tilkobling av skjerm.

De første skjermene med Displayport har nå kommet på markedet. Blant annet jobber vi i disse dager med å teste Dells nye 30-tommers UltraSharp 3008WFP. Flere produsenter har annonsert at de vil komme med grafikkort som støtter grensesnittet, men ut i fra det vi kan forstå er Sparkle den første som offisielt lanserer et slikt produkt.

Sparkles grafikkort er basert på Nvidias GeForce 8800GT-grafikkprosessor. Dette en løsning som i dag gir svært god ytelse og funksjonalitet i forhold til prisen.

Man forventer på sikt at Displayport vil erstatte dvi som standard tilkobling for skjermer. Mange regner også Displayport som mer aktuelt enn hdmi av flere årsaker. Et element er at man må betale lisens for å implementere hdmi på et produkt - det unngår produsentene med Displayport.

Hdmi har en utvikling lagt opp mer i henhold til konsumentelektronikk når det gjelder båndbredde og funksjonalitet. Riktignok, også Displayport inneholder kopibeskyttelsesteknologier i likhet med hdmi. For de hdmi-implementasjonene man har på pc-er i dag er man heller ikke sikret støtte for oppløsningen som benyttes av de største skjermene på markedet i dag ettersom det ikke er hdmi v1.3 som er implementert.

Sparkles 8800GT-kort tilbyr vanlig dvi-kontakt i tillegg til Displayport-kontakten.

Mer informasjon om grafikkortet finner du på www.sparkle.com.tw. Du finner mer informasjon om Displayport på Wikipedia.

LES OGSÅ: Guide for grafikkort

Les om: