Grafikkort med turbo

Grafikkort med turbo

MSI relanserer Turbo-knappen.

Det var en gang noe som het Turbo-knapp på pc-er, en herlig liten sak som gjorde maskinen atskillig raskere. Det vanlige var å alltid ha turbo aktivert, men noen programmer, spesielt eldre spill, krevde at turbo var slått av for at ikke alt skulle gå helt over styr.

LES OGSÅ: Rimelig DirectX 10

Nå relanserer MSI konseptet med Turbo-knapp, denne gang på grafikkort. Deres nye NX8600GT Twin Turbo er utstyrt med to Bios-brikker, hver med forskjellige klokkesettinger for grafikkbrikke og minne.

Ved å trykke på knappen bak på kortet kan altså brukeren velge hvilken hastighet kortet skal kjøre. Effekten blir mye det samme som overklokking via programvare, MSI ønsker bare å gjøre prosessen enklere.

Ved normale innstillinger kjører grafikkbrikken på 540 MHz og minnet på 1 400 MHz. Med et lite trykk på Turbo-knappen økes klokkefrekvensen til 580 MHz på grafikkbrikken, og 1 600 MHz på minnet. Ifølge MSI skal dette gi en økning på 20 prosent i 3DMark 06.

Bortsett fra Turbo-knappen og de to Bios-brikkene er kortet relativt normalt utstyrt, med blant annet 256 megabyte DDR3-minne og Dual-link DVI.

Turbo er flott og fint det, men hvor blir det av intercooler og lystgass? Og hvem blir førstemann til å prøve seg med grafikkort med supercharger og doble kamaksler?

Les mer om Turbo-kortet hos MSI.

LES OGSÅ: Budsjettkort med masse minne

Les om: