Grafikkort med vann og luft

Grafikkort med vann og luft

Coolermaster tenker nytt rundt grafikkortkjøling.

Det finnes masse å velge mellom om du er ute etter en ny kjøleløsning til grafikkortet ditt, enten det nå er luft- eller vannkjøling du er ute etter. Det finnes derimot få løsninger som er så spesielle som Coolermasters seneste oppfinnelse.

LES OGSÅ: Vannkjølt hovedkort

Coolermaster Hydra 8800 er nemlig en kjøler som kombinerer luft og vannkjøling i en og samme enhet. Det skal ifølge selskapet gi uovertruffen kjøleevne, samtidig som lydnivået holdes på et minimum.

Som navnet tyder på er løsningen beregnet for bruk med Nvidias Geforce 8800-kort, i all hovedsak GTX og Ultra-modellene.

For å kunne benytte seg av denne kjøleren kreves det at du installerer et vannkjølingssystem i pc-en (pumpe, radiator, slanger og kjøleblokker), om det ikke allerede er på plass. Viften på grafikkortkjøleren har to oppgaver, det skal bidra til kjøling av selve kortet, i tillegg til å senke temperaturen på væsken i systemet.

Til tross for at kjøleren er utstyrt med en relativt liten vifte skal det ikke være fare for at lydnivået blir skremmende høyt. Viften surrer nemlig av gårde i en hastighet på cirka 1 800 omdreininger i minuttet, noe som gir et lydnivå på knappe 19 desibel, ifølge Coolemaster.

Coolermaster har så langt ikke sagt noe om når kjøleren vil være klar for salg, eller hva den vil koste.

Les mer om Hydra 8800 hos Coolermaster.

Kilde: Nordic Hardware

LES OGSÅ: Ekstremkjøling for ekstremkort

Les om: