Gratis mobilsamtaler med Viber

Gratis mobilsamtaler med Viber

Med Viber på mobilen er det enklere enn noensinne å ringe gratis, via IP-telefoni.

Programmer som lar deg ringe gratis over trådløse nettverk er ikke noe nytt, men Viber er den desidert enkleste og mest brukervennlige løsningen vi har vært borti.

Programmet finnes foreløpig kun for iPhone, men en Android-utgave skal være rett rundt hjørnet.

En av fordelene med Viber er at programmet viser deg den vanlige kontaktlisten på telefonen din, sjekker hvem av kontaktene dine som har Viber installert, og viser ordet «Viber» ved siden av alle du kan ringe gratis til.

Går du inn på kontaktkortet til en person som har installert Viber, kan du velge om du vil ringe på vanlig måte – eller gratis med Viber.

Koster datatrafikk

Viber fungerer både via trådløse nettverk (wlan) og via 3G-nettet. Har du ikke et mobilabonnement med fastpris til mobilen, må du være klar over at du betaler per megabyte du overfører. Dermed er det ikke sikkert du sparer noe.

Det kan også være begrensninger i hvor mange megabyte du kan laste ned i måneden, før overføringshastigheten synker. Men har du tilgang til et trådløst nettverk eller «riktig» mobilabonnement, kan Viber spare deg for mye penger.

Vår erfaring etter å ha testet noen dager er også at lydkvaliteten er vel så god som en vanlig mobilsamtale, såfremt personene i begge ender har god nettforbindelse.

Les mer om Viber på utviklerens hjemmeside. Last ned appen for iPhone fra App Store her. Skal også fungere på iPod touch og iPad. Krever iOS 3.0 eller senere. Se demovideo under.