Gratis nummeropplysning på iPhone

Gratis nummeropplysning på iPhone

Nummeropplysningen 180.no har lansert en egen iPhone-applikasjon. Vi har prøvd programmet.

Nummeropplysningen 180.no har sluppet et program for nummeropplysning til iPhone. Programmet er gratis å laste ned fra App Store, og ifølge 180.no har de hatt nærmere 20 000 søk fra iPhone de 24 siste timene.

- Uoffisielt er det solgt over 130 000 iPhone-telefoner i Norge og markedet er stadig voksende. Setter vi det litt på spissen og regner med at en samtale til tradisjonell telefonopplysningen koster cirka 16 kroner, har vi i løpet av noen få dager allerede spart norske forbrukere for nærmere 500 000 kroner. Fortsetter det slik, vil det være betydelige årlige besparelser for brukerne av iPhone, sier Stian Gundersen i 180.no.

Først ute

180.no er først ute på det norske markedet med en applikasjon for nummeropplysning på iPhone. De andre opplysningstjenestene har mobil- og iPhone-tilpassede versjoner av sine søketjenester, men ikke som et eget program.

180 til iPhone inneholder alle norske privatpersoner og nummer, samt alle bedrifter med ekstra informasjon som bransjer og søkeord.

Enkelt og gratis

Macworld har prøvekjørt programmet og synes det fungerer bra. På forsiden kan du søke etter navn og nummer, eller gå til en liste over ti siste søk. Det lønner seg imidlertid å være nøyaktig i søket, da listen med resultater fort kan bli lang og uoversiktlig. Det er hurtigknapper for å sende sms, ringe eller se personen på kartet, men vi savner muligheten til å lagre kontaktinformasjon på telefonen.

Programmet er som nevnt gratis, så det er ingen grunn til å ikke laste ned programmet om du leter etter en enkel måte å bla i telefonkatalogen på. Du må selvsagt betale for datatrafikken selv.

Allerede om noen uker kommer Nummeropplysningen 180 med en oppdatert versjon av iPhone-programmet, med både nyheter og endringer. Nummeropplysningen 180.no kan lastes ned fra App Store her.

Les om:

Komponenter