Grill og kok med iPhone

Grill og kok med iPhone

Digitale steketermometer med Bluetooth og app.

Nå er også søndagssteken på nett!

For dem som er den perfekte blandingen av kokk og enten entusiast eller rotekopp, finnes det gode hjelpemidler i form av digitale steketermometer med iOS-tilkobling.

iGrill

Klassikeren med det passende navnet er iGrill - et steketermometer med en basestasjon som sender signalene over Bluetooth inntil 60 meter unna til din iPhone. Pling - og steken er klar.

Sonden har mulighet til å måle temperaturen til to forskjellige typer kjøtt, perfekt dersom stykker med ulik størrelse eller ulike slag er i ovnen eller på grillen.

iGrill koster 80 dollar før frakt og avgifter - grunnkostnaden er altså i underkant av 500 norske kroner. Du kan lese mer om - samt bestille - iGrill her .

Range

En helt ny og mer elegant løsning er termometer-serien Range. Range kommer i to ulike lengder - et kort, vanlig termometer og et med lengre sonde som også kan festes i en gryte.

Range-serien er ikke i produksjon enda, men er et full-finansiert Kickstarter-prosjekt som har noen uker igjen før finansieringsrunden avsluttes. Målet er som sagt nådd, slik at man er sikret at de settes i produksjon. Faktisk pleier Kickstarter-suksesser som overfinansieres å bli videreutviklet til å bli enda bedre enn opprinnelig tenkt.

Range har liknende funksjonalitet som iGrill, men er langt mer kompakt da det ikke er behov for en basestasjon. Sonden kobles direkte til en iPhone, og dersom man er koblet til nett kan meldinger sendes til deg der du er. For eksempel at det er et kvarter igjen til steken har nådd den perfekte kjerne-temperaturen.

Appen som medfølger har også en historikk slik at du kan spore erfaringer grafisk - kjekt dersom du peiler deg inn på den perfekte steketiden for en souffle.

Range koster (i denne runden) 49 dollar for en, eller 89 dollar for begge. Også dette før frakt og norske avgifter. Spennet er fra 300 til cirka 550 kroner, altså.

Du kan kaste deg på Range-bølgen her .

Se promo-videoer for begge produkter nedenfor.

Les om:

Komponenter