Grønnere DDR3-moduler

Grønnere DDR3-moduler

Super Talent bruker ny produksjonsteknologi for å lage grønnere minnemoduler.

Ifølge nettstedet The Inquirer har minneprodusenten Super Talent utviklet en ny type DDR3-minnemoduler som er mer miljøvennlig enn normalt.

Ved å blant annet lage selve minnemodulene lavere enn det som er standard for DDR3, har man klart å begrense mengden glassfiberepoxy som benyttes med 38 prosent. Glassfiberepoxy er materialet som benyttes for å lage kretskortene til blant annet minnemoduler. Minnemodulene inneholder også rundt 30 prosent mindre kobber enn det som er vanlig.

I tillegg til å bruke mindre materialer i produksjonen av selve modulene, benyttes også en ny type innpakning som er laget med 47 prosent mindre plast enn tidligere, og som rundt halvparten så store og som veier 35 prosent mindre enn tidligere. Dermed sparer man både på plast og på transportutgifter ved at man får flere moduler i hver forpakning.

- Målet vårt med disse grønne DDR3-modulene er å tilby et mer miljøvennlig alternativ til vanlige pc-er. Et alternativ som bruker mindre råmaterialer, produserer mindre industriavfall og som gir mer effektiv transport med mindre utslipp, uten at det går utover verken funksjonalitet eller pris, sier markedsdirektør i Super Talent, Joe James.

De nye DDR3-modulene er laget for å brukes i helt vanlig pc-er og leveres med livstidsgaranti. Modulene kommer i versjoner på 1 066 og 1 333 megahertz. Super Talents grønnere DDR3-modulene er ventet klare for salg i løpet av september.

Kilde: The Inquirer

Les om: