Guide til grafikkort

Guide til grafikkort

For å finne det rette grafikkortet må du kjenne til de viktigste tekniske prinsippene og mulighetene. Vi gir deg hele oversikten.

Grafikkortene har over de siste årene blitt langt mer komplekse, hvilket igjen har gitt muligheter for mer realistisk grafikk. Kompleksiteten for dagens grafikkprosessorer overgår på flere områder moderne prosessorer som Intel Core i7 og AMD Phenom II X4.

Vi vil i denne guiden prøve å forklare en del av de teknologiske prinsippene som trekkes fram i spesifikasjonene for moderne grafikkort, samt hvordan enkelte elementer kan utnyttes i praksis. Dette kan være til hjelp for at du kan velge et grafikkort som er best mulig tilpasset ditt bruk.

Grafikkprosessoren blir den mest sentrale delen av grafikkortet. I dag kan man gjerne også si at grafikkprosessoren «er» grafikkortet – de fleste grafikkortprodusentene baserer seg på referansedesign fra Nvidia og ATI, hvilket gjør at grafikkortene basert på samme grafikkprosessor blir svært like, og i mange tilfeller identiske.

Er du kjent med bakgrunnen for grafikkort kan du hoppe rett til delen for anbefaling av aktuelle grafikkorttyper .

Les om: