Ha kontroll på Facebook

Ha kontroll på Facebook

BRUKERTIPS: Bli varslet når noen andre logger inn på kontoen din.

Det er ikke rart at mange blir skeptiske til Facebook om dagen. Tjenesten har den siste tiden vært i hardt vær. Selskapet har fått mye kritikk for sin håndtering av brukernes personvern. En rekke eksperter på datasikkerhet hevder at Facebook gjør altfor lite for å beskytte sine brukere. Facebook på sin side hevder imidlertid at det brukernes eget ansvar å beskytte seg selv.

I småtipsseksjonen har vi gjennom en rekke nyttige tips og triks, vist hvordan du kan øke sikkerheten rundt din Facebook-profil. I denne utgaven av småtipsseksjonen skal vi vise hvordan du kan bli varslet hver gang noen logger inn på din Facebook-konto.

Ideen bak funksjonen er at du registrer de ulike enhetene du bruker ofte for å logge deg på Facebook (for eksempel den bærbare, pc-en på jobb og mobiltelefonen). Når noen forsøker å logge seg inn fra en enhet som du ikke har registrert deg, vil du bli varslet. Du vil kun bli varslet når et innloggingsforsøk gjøres fra en enhet du ikke har registrert og godkjent. Du trenger med andre ord ikke å bekymre deg om å bli varslet hver gang du logger deg inn fra enheter du har godkjent.

Hvis du alltid har lurt på hvem det er som egentlig har tilgang til din Facebook-side, bortsett fra deg selv, kan dette fiffige trikset hjelpe deg med å finne det ut.

Logg deg inn på Facebook-profilen din. Trykk på Brukerkonto-lenken øverst til høyre. Fra nedtrekksmenyen som vises, trykk på Kontoinnstillinger. Fra Brukerkonto-siden, sørg for at fanen Innstillinger er valgt. Nest nederst på siden er det et valg som heter Brukerkonto-sikkerhet. Trykk på lenken som heter Endre. Trykk på radioknappen som heter Ja og deretter på Send-knappen.

Du må nå logge deg ut av Facebook, og logge deg inn på nytt. Nå vil du se at tjenesten spør deg om å registrere navnet på enheten du forsøker å logge deg inn fra, for eksempel, arbeidsstasjon hjemme. Hvis du ikke ønsker å bli varslet hver gang du logger deg inn fra denne enheten, merk av for Ikke spør meg igjen fra denne datamaskinen. Som du kanskje skjønner, lønner det seg å ikke merke av for dette valget hvis det er en enhet man bruker sjeldent. Avslutt med trykke på Lagre-knappen.