Ha kontroll på Facebook-innloggingene dine

Ha kontroll på Facebook-innloggingene dine

Logger du på Facebook fra ulike maskiner, bør du være forsiktig. Slik kan du se hvor du er fortsatt logget inn og avslutte eventuelle aktive økter.

Et godt passord beskytter Facebook-profilen din mot slemme crackere. Men et godt passord hjelper deg ikke når du har glemt å logge deg ut fra en maskin/enhet som du logget deg inn på. Har du gjort denne tabben, kan du ta det helt med ro. Facebook gir deg nemlig muligheten til å avslutte aktive økter fra en annen maskin.

Full kontroll med økt oversikt

Hvis du ikke allerede har gjort det, start en nettleser og logg deg inn på Facebook-profilen din. Trykk deretter på pil ned-knappen øverst til høyre i skjermbildet. Fra nedtrekksmenyen som blir synlig, trykk på valget som heter Kontoinnstillinger. Når siden for Kontoinnstillinger lastes inn, finn og trykk på lenken som heter Sikkerhet i kolonnen til venstre.

Nå skal du forhåpentligvis se på en side med tittelen Sikkerhetsinnstillinger. Nederst på siden skal du se teksten Aktive økter. Trykk på lenken som heter Rediger. Du vil nå se en komplett liste over gjeldende og aktive økter. Dersom du skulle være logget inn på andre enheter som ikke tilhører deg eller som ikke befinner seg på et sted som er i nærheten av deg, bør varselslampene hos deg å blinke.

Du kan når som helst avslutte en ukjent økt ved å trykke på lenken som heter Avslutt aktivitet. Etter at du har avsluttet økten, bør du skifte passord umiddelbart. Det gjøres ved å trykke på valget som heter Generelt fra kolonnen til høyre i skjermbildet. Her skal du finne et eget avsnitt som heter Passord.

Dette bør du sjekkeuavhengig av om du har glemt å logge deg ut fra en enhet som tilhører deg eller ikke. Det kan faktisk være en god idé å gjøre seg kjent med denne funksjonen i Facebook. Da stiller man litt mer forberedt hvis man skulle glemme seg.