Hackerangrep mot hackerweb

Hackerangrep mot hackerweb

Pornopassord ble postet på Pastebin, nå er siden utsatt for et massivt hackerangrep.

Pastebin er et populært nettsted for utviklere som kjapt og enkelt vil dele koden sin med andre utviklere.

Men tjenesten er også populær blant hackere som en digital oppslagstavle der de kan publisere informasjon om ulike hackerangrep.

Blant annet havnet informasjonen om at Symnantec var hacket og kildekoder tilhørende selskapet, på Pastebin.

DDOS-angrep

Siden onsdag har nettstedet vært utsatt for et stort tjenestenektsangrep (såkalt DDOS), der horder av datamaskiner hamrer løs med forespørsler til web-serveren, inntil web-serveren ikke lenger er i stand til å svare.

Ifølge Pastebin selv måtte de onsdag blokkere over 4000 ip-adresser, som hver representerer datamaskiner i angrepet. Nå på fredag er antallet blokkeringer 22.000, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

- Antallet datamaskiner som angriper oss øker for hvert minutt som går, informerte Pastebin torsdag.

Mistenker botnett

Pastebin tror det er datamaskiner i såkalte botnett som angriper dem. Det er datamaskiner potensielt tilhørende meg, deg eller naboen som er infisert av trojanere uten av vi vet det, og som hackere kan fjernstyre uten at vi merker det.

Til sammen utgjør store klynger av slike infiserte vanlige datamaskienr en hær, noe som gjør dem enkle og effektive til eksempelvis tjenestenektsangrep eller distribusjon av spam for den saks skyld.

Pastebin kommer til å publisere angrepsadressene på sin egen tjeneste. På den måten kan folk sjekke om deler av angrepet stammer fra nettopp deres maskin. Gitt målgruppen til Pastebin, dataeksperter, spørs det om det er tilfellet.

Og ettersom tjenestenekt har vært problemet, har Pastebin jaggu publisert listene via Dropbox også.

Les også.

Kortinfo spres etter Stratfor-angrep

Komponenter