Hackere lagde trojaner-annonsen

Hackere lagde trojaner-annonsen

Leverandøren mener dårlig sikkerhet hos en tredjepart har skylda for MSN.no sin trojaner-annonse.

Advertising.com sitt Norges-kontor har fått resultatet fra gjennomgangen av hva som førte til at MSN.no spredte trojanere via en Flash-annonse. Annonsen ble levert til Norges nest største nettsted msn.no via advertising.com, som igjen fikk annonsen servert fra en tredjepart.

Les også: Trojaner på MSN.no

- Vi har kjørt en global kampanje for Honda. Materiellet har blitt distribuert via vårt hovedkontor i London, men utviklet og hostet av en tredjepart, sier country manager for selskapet i Norge, Kirsten Skansen.

Ble hacket

Hun forteller at advertising.com oppfordrer sine leverandører til å hoste slikt materiell på anerkjente hosting-servere for annonser, men at den tredjeparts leverandøren ikke fulgte rådet.

- Systemet annonsen lå på ble infiltrert av hackere, sier Skansen.

Les også: Msn.no-trojaner ikke fra Honda

Hun påpeker at advertising.com tar sikkerhet alvorlig.

- Det ble oppdaget at materiellet var infisert kort tid inne i kampanjen, sier Skansen.

Stanser videre samarbeid

Etter episoden vil advertising.com gå rutinene sine for materiell fra tredjeparts leverandør i sømmene. I tillegg stanser selskapet alt samarbeid med den tredjeparts leverandøren til leverandøren kan dokumentere at de også har strammet inn rutinene.

- Vi har sendt en beklagelse til MSN på grunn av hendelsen, og har også bedt det tredjeparts byrået komme med en full redegjørelse, forteller Skansen.

- Hvor mange visninger hadde annonsen?

- Det har jeg ikke noe tall på, og jeg vil ikke kommentere noe ut over dette.

Ifølge Norcert sprer trojaneren reklame.

Les om:

Komponenter