Hacket Mac på under ti sekunder

Hacket Mac på under ti sekunder

Forrige års vinner av hackerkonkurransen Pwn2own slår til igjen.

Forrige års vinner av hackerkonkurransen Pwn2own, Charlie Miller, gjør det igjen. På konkurransens første dag slo han sin egen personlige rekord ved å hacke en Mac på mindre enn ti sekunder.

- Jeg kan ikke si noe om detaljene rundt sårbarheten, men det var en Mac, helt sikkerhetsoppdatert, med Safari, helt sikkerhetsoppdatert. Det tok mellom fem til ti sekunder å hacke den, sier Charlie Miller i et intervju med amerikanske Computerworld.

Ifølge konkurransereglene har ikke Miller, som er sikkerhetsekspert, anledning til å beskrive nøyaktig hva han gjorde. Sikkerhetshullet er rapportert videre til Apple. Og premien for gjerningen? 5 000 dollar og en MacBook.

LES OGSÅ:

Over 80 forbedringer i neste Mac OS X

- Safari et lett mål

Pwn2own er også kjent som "hacker-VM" og går for tredje år på rad av stabelen på sikkerhetskonferansen Cansecwest i Vancouver.

I fjor vant Charlie Miller konkurransen og 10 000 dollar etter at han klarte å hacke seg inn i en MacBook Air i løpet av to minutter.

For et par uker siden uttalte Miller i et intervju at Safari som kjøres på Mac, uten tvil er den enkleste nettleseren å hacke.

- Safari er et enkelt mål. Mitt syn er kanskje farget av kunnskapene mine, men dette er uten tvil den enkleste nettleseren å knekke, sa han til Computerworld.

LES OGSÅ:

Adobe stenger sikkerhetshull

IE 8 også hacket

Det er ikke bare Mac-produkter som blir forsøkt hacket. En annen hacker, kjent som «Nils», stakk av med en trippelseier etter at han først hacket Windows 7 med Internet Explorer 8, og deretter tok for seg både Safari og Firefox.

Pwn2own varer til fredag denne uken og samtlige vellykkede hackerforsøk belønnes med 5 000 dollar per nettlesersårbarhet, og 10 000 dollar per mobil sårbarhet.

Les om: