Half-Life og Portal til Mac i april

Half-Life og Portal til Mac i april

Nå er det offisielt bekreftet: Valves spillportal kommer til OS X.

Ryktene viste seg å være sanne, og nå er det offisielt: I april kommer Valves spillportal Steam til Mac. Du kan like gjerne si farvel til eksamener i mai...

Pc-brukere har lenge hatt en ting på oss Mac-brukere: OS X er ikke den store spillplattformen. Nå skal årelang lidelse endelig komme til en slutt. For Valve lanserer sin spill-kilde Steam for Mac-plattformen. Og Apple har hatt en hjelpende hånd med i spillet (kremt).

Windows-suksess

Valve er en spillmotor som mange kjente spill er bygd over og som er blitt en stor suksess. Hele 25 millioner brukere kan de skryte av, og Steam har utviklet seg til å etter hvert minne delvis om et sosialt nettsted. Chattesider, interaksjon, venner og så videre. Du kan leve livet ditt på Steam.

Les også: Steam gjør Mac til spill-pc

Steam i seg selv er bare ryggraden i Valves spill-entreprise. Så når Steam kommer for Mac, betyr det stort sett bare at rammeverket er på plass. Men frykt ikke - samtidig som Steam offisielt avdukes skal det foreligge Mac-versjoner av en rekke av de store, velkjente klassikerene fra Valve.

Portal 2

Dette inkluderer spill som Left 4 Dead 2, Team Fortress 2 og Counter-Strike. Og ikke nok med det: Det populære spillet Portal kommer - og ikke minst hele Half-Life serien.

La oss håpe at det hele blir en sukess, slik at dette sprer seg.

Og egentlig kunne vi vært lykksalige for en lang stund fremover bare av dette. Men det blir - om mulig - enda bedre: Ikke bare kommer klassikeren til OS X, men også den kommende spilltittelen Portal 2 vil lanseres på Mac samtidig med den andre platformene.

Switchere?

Men etterhvert som gleden senker seg, tenker du kanskje: - Nå har jeg nettopp byttet over til Mac fra pc, og de gamle Valve-spillene jeg har kjøpt der må jeg vel fremdeles kjøre virtualisert? Nei da - Valve sier at de vil la alle spill som fungerer på begge plattformer bli brukt på tvers av disse under samme lisens.

En bærbar spilllisens, med andre ord. For takket være Steam Cloud-funksjonen kan du spille på Mac-en hjemme, lagre mot Steam-serveren, og så spille videre på pc-en på jobben. Bare ikke si at det var vi som foreslo dette.

Så mens vi holder pusten, kan vi kose oss med den originale Portal-teaseren under:

Komponenter