Halv terabyte for bærbare

Halv terabyte for bærbare

Hitachi har offisielt lansert 2,5-tommers harddisker med en halv terabyte lagringskapasitet.

I dag er 320 gigabyte den høyeste kapasiteten tilgjengelig for harddisker i 2,5-tommers formfaktorer, som brukes blant annet av bærbare pc-er og mobile eksterne harddisker.

Hitachi øker nå imidlertid kapasiteten til hele 500 gigabyte, hvilket er en fordobling sett opp i mot hva selskapet eksisterende største modell leverte. Modellen, Travelstar 5K500, vil også være tilgjengelig med kapasitet på 400 gigabyte.

Harddisken har en rotasjonshastighet på 5 400 o/min og teknologi for å blant annet å håndtere støt og vibrasjoner. Hitachi oppgir en søketid på 12 millisekunder og strømforbruk på under 2 watt ved lese- og skriveoperasjoner.

LES OGSÅ: Større disk til bærbare

Hitachi vil også levere en «enhanced availability»-versjon av Travelstar 5K500. Dette er en modell kalt E5K500 og er beregnet for kontinuerlig drift blant annet i nettverkstjenere. 2,5-tommers harddisker er også aktuelle å benytte i nettverkstjenere, da spesielt for blad-tjenere og andre løsninger med tynn formfaktor. Fordelen med denne typen harddisker i tjenere er ikke bare at de tar mindre plass, men også lavere strømforbruk og varmeutvikling. Standardversjonen av harddisken vil også være aktuell i kompakte stasjonære pc-er.

Første produsent av bærbare til å ta i bruk harddisken er Asus. Asus' nye M70S, som vi omtalte i forrige uke, benytter to slike harddisker for å gi en lagringskapasitet på 1 terabyte.

LES OGSÅ: Kjøpeguide for harddisker

Les om: