Han vant over Evry

Han vant over Evry

Digitale Medier 1881 velger Basefarm for drift etter flere år med Evry.

- Blant mange gode tilbud overbeviste Basefarm med sin dokumenterte ekspertise på drift av forretningskritiske løsninger, kombinert med stor forståelse for vår forretning og fremtidige behov, sier Jan-Erik Hvidsten, it-direktør i Digitale Medier 1881.

1881-avtalen har en verdi på over 20 millioner kroner, og inkluderer drift av alle servermiljøer for 1881 sine nettbaserte opplysningstjenester.

Basefarm vant kontrakten i konkurranse med en rekke av de ledende hostingpartnerne i Norge, og ifølge 1881 ble det lagt stor vekt på høy tilgjengelighet, utbedring av arkitektur og rask implementering av endringer.

Salgsdirektør i Basefarm, Lars Lersveen, beskriver avtalen som meget spennende.

- 1881 presenterte et case som var faglig utfordrende, og vi fant en løsning hvor vi fikk brukt alt av vår kjernekompetanse knyttet til drift av forretningskritiske tjenester. Å få tillit til å håndtere en så høyteknologisk katalogløsning som 1881 er noe av det mest spennende vi i hostingbransjen kan tenke oss, sier Lersveen.

Avtalen med 1881 er den andre av denne typen i det siste, og for kort tid siden fikk Basefarm også ansvaret for å drifte Software Innovations sitt arkivsystem for 35 norske forsknings- og utdanningsinstitusjoner.

Denne avtalen er også verd omkring 20 millioner kroner.

- Det går unna om dagen, og det er tydelig at vi kan tilby løsninger som flere og flere etterspør, sier Lersveen.

Basefarm ble forøvrig kjøpt opp av det amerikanske investeringsfondet Abry Partners like før julen 2012.