Han vant det råeste hjemmekontoret

Han vant det råeste hjemmekontoret

Dag-Øyvind Paulsen fra Lillehammer vant Computerworlds it-quiz.

Det er grå høstdag på Lillehammer, men i et hvitt hus over Maihaugen er det glede. Her bor nemlig vinneren av Computerworlds konkurransen hvor vinneren får ”Norges råeste hjemmekontor”.

Dag-Øyvind Paulsen vil dermed motta tipp topp utstyr for 250.000 kroner – alt fra sikkerhetsprogram, printer til kontormøbler.

- Nå ble jeg glad, sier han.

Dag-Øyvind Paulsen henter Computerworlds journalist på Lillehammer stasjon og turen går oppover bakkene – forbi Maihaugen – til toppen av Lillehammer. Her bor Dag-Øyvind sammen med kone, to barn og et litt slitent hjemmekontor.

- Det er nesten helt utrolig, men kvelden før dere ringte snakket min kone Nina og jeg om at vi burde pusset opp hjemmekontoret. Og nå får jeg så mye flott utstyr! Det passer utrolig bra, jeg er jo også en skikkelig gadget-freak, sier han.

Pendler til Oslo

Dag-Øyvind Paulsen har bodd hele sitt liv i Lillehammer, med unntak av de fem årene han bodde i Edinburgh i Skottland og studerte Computer Science. I dag er han selvstendig næringsdrivende og jobber som systemutvikler på .Net.

Hans eneste kunde er Bank Norwegian, og to til tre dager i uken reiser han til Oslo for å være med resten av teamet. Resten av dagene – og mange kvelder – tilbringer han på hjemmekontoret.

- Jeg har vært med siden oppstarten, da det bare stod en pult i et stort kontorlokale i Oslo sentrum. Det har vært veldig gøy å ha vært med å bygge opp banken til Norwegian, sier han.

Denne jobben har han hatt siden 2007. Før det jobbet han i Lillehammer-selskapet Proaktiv som senere ble en del av Norkonsult Informasjonssyster. Han har også vært innom Vinstra-selskapet IQ Data.

Glad mann

- Det passer utrolig bra å vinne dette hjemmekontoret, jeg er veldig fornøyd og overrasket. Jeg kom inn i den tredje delkonkurransen, og tok de tidligere deloppgavene før jeg også tok den fjerde. Men etter det hadde jeg egentlig glemt hele saken. Så dette var virkelig moro, sier Paulsen.

For Computerworld er det et historisk øyeblikk, for først gang er avisen på en ”hjemme hos”-reportasje. Vi får omvisning og en kaffekopp på kjøkkenbordet.

- Jeg syns det fungerer greit å jobbe hjemme, samtidig er det viktig å være inne blant kollegene så ofte som mulig. Jeg forstod det slik at videokonferanseutstyr er en del av det jeg har vunnet – det vil jo gjøre kommunikasjonen enda enklere, sier vinneren.

Paulsen forteller at de kjører Scrum i Bank Norwegian, og dermed har korte utviklingsfaser med release rundt en gang i måneden. Arbeidsverktøyet er Visual Studio og en typisk dag hjemme starter med å kjøre barn til barnehage og skole, sette på kaffen og så en”stand up” med temaet på Fornebu.

- Så går dagen slag i slag, glemmer som regel å spise lunsj. Ofte blir det noen timer på kveldene når ungene har lagt seg også. Som selvstendig næringsdrivende er ikke arbeidsdagen slutt klokken fire, så hjemmekontoret brukes mye, sier han og legger smilende til:

- Jeg er veldig spent på pc-en. Har vært et par tasteklikk unna å bestille en ny pc. Men det jeg nå får er forhåpentlig en kraftig utvikler-pc.

Komponenter